PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB està pendent de la resolució del cas Ourense per confeccionar el calendari

El Consell Superior d’Esports s’ha de pronunciar si el conjunt gallec té dret a disputar la Lliga Endesa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Gavilanes i Álvarez, president i secretari de l’Ourense, respectivament,
Gavilanes i Álvarez, president i secretari de l’Ourense, respectivament, | COB
La confecció del calendari de la temporada 15-16 de la Lliga Endesa es fa esperar. El motiu no és altre que el Club Ourense Baloncesto, que va ser rebutjat per jugar la competició al no complir amb els exigències de la categoria, va portar el seu cas al Consell Superior d’Esports (CSD), que en breu s’ha de pronunciar sobre si l’entitat gallega té dret a ser equip de l’ACB.
 
Antonio Gavilanes, president del club, afirma que no van ser acceptats només per un error en la forma, pel que considera del tot injusta l’actuació de l’ACB de no acceptar-los. Primer va ser la comisió delegada i posteriroment en l’assemblea es va aprovar. No només l’Ourense es va quedar fora de la màxima categoria, sinó també el Burgos. Els dos conjunts no van presentar la documentació necessària dins els terminis establerts, el que els va suposar quedar-se fora. Aquesta decisió permetia a Gipuzkoa Basket i Montakit Fuenlabrada, que havien perdut esportivament la categoria, poder-se quedar i no baixar a LEB Or. Després de confirmar-se aquesta situació l’Ourense va fer arribar el seu cas al CSD, que s’ha de pronunciar un cop estudiat el cas i confeccionar una resolució.
 
Aquest és el motiu pel qual l’ACB encara no ha posat data per a realitzar el sorteig del calendari. Les jornades sí que tenen data des de fa setmanes, però no els enfrontaments que es realitzaran en cadascuna d’elles. Si la resolució del CSD acaba sent a favor de l’Ourense, qualsevol decisió que es prengui haurà de passar per l’assemblea de clubs, que seran els qui tinguin l’última paraula. Des de l’ACB no es preveu augmentar el nombre d’equips a dinou per a la pròxima temporada, pel que si finalment haguéssin d’acceptar la inclusió dels gallecs, el Fuenlabrada descenderia per haver finalitzat en la darrera posició la temporada passada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT