PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Repartiment de bidons d’aigua com a mesura «molt excepcional»

El Comú d’Escaldes-Engordany reparteix garrafes per als veïns durant la tarda d’ahir al Prat Gran

Per Arnau Colominas / Marisa da Costa

Els palets amb més de 2000 garrafes d'aigua
Els palets amb més de 2000 garrafes d'aigua | Tony Lara
Trini Marín va comparèixer novament ahir davant dels mitjans de comunicació per tal de donar explicacions pel tall d’aigua que va haver-hi la nit de dijous a divendres, i que va tenir una durada de dotze hores. Marín, que va lamentar els problemes ocasionats als veïns i va asseverar que es tracta d’una «situació molt excepcional», va informar que és provable que pugui tornar a passar fins que les obres del nou dipòsit estiguin completades i hi segueixin havent sediments a la zona de Claror.

«Fa sis anys que es va començar a parlar de la construcció d’aquest dipòsit d’aigua» alternatiu al que hi ha ara, però a causa de llargs tràmits administratius i judicials, fins fa un mes el comú no va aprovar-ne la seva construcció, amb la cessió dels terrenys a Capesa, empresa que gestiona el subministrament d’aigua.

Aquestes obres van començar fa tot just dues setmanes i «s’allargaran durant dotze mesos». I, tenint en compte els nivells de fang que hi ha a la zona de captació, acumulades arran de la tempesta del dia 21 i que la quantitat de sediment és encara quantiosa, la situació es pot anar repetint si les pluges persisteixen. D’aquesta manera, la cònsol va admetre que durant el mateix dia d’ahir hi podia tornar a haver-hi tall d’aigua al vespre, a causa de les pluges previstes, i la situació podia repetir-se durant les properes hores.

Marín va exposar un pla B mentre no hi hagi el nou dipòsit en funcionament: la connexió de la xarxa d’Escaldes-Engordany amb la d’Andorra la Vella. No obstant, aquesta alternativa «és tècnicament complicada» i, per tant, tampoc no es planteja com a solució immediata.
Repartiment d’aigua/ Com a mesura «molt excepcional», el comú va habilitar a partir de les quatre de la tarda d’ahir, un punt de recollida de garrafes d’aigua a l’entrada del pavelló del Prat Gran, perquè els veïns poguessin recollir aigua per a l’us de boca, ja que malgrat l’aigua corria des dos quarts de vuit del matí, no era potable. De fet, durant el dia es van anar fent anàlisis de l’aigua per recobrar la normalitat.

Ja des de les quatre de la tarda al Prat Gran hi havia ciutadans recollint garrafes de les 2.040 ampolles adquirides per l’òrgan comunal a Arinsal. Pels padrins que no podien anar a buscar la garrafa al punt de recollida, podien trucar per telèfon i des del comú els la feien arribar fins a casa.

Dues ciutadanes lamenten l’afectació dins la quotidianitat
Dues ciutadanes d’Escaldes-Engordany van aprofitar la roda de premsa efectuada ahir per la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, per apropar-se a presentar les seves queixes. Ambdues lamentaven, no només les conseqüències que els talls en el subministrament d’aigua estan ocasionant en la quotidianitat dels escaldencs, sinó la «manca d’informació» o els «advertiments tardans» per part de l’òrgan comunal. Una de les afectades afirmava haver assistit a la trobada amb els mitjans «perquè ens expliquin d’una vegada què està succeint». Indignades, sol·licitaven «ser escoltades». La cònsol major va atendre les ciutadanes tot just en finalitzar-se la roda de premsa en què s’informava que «no es descarten nous talls en el subministrament els propers 12 mesos, malgrat s’estiguin buscant alternatives», notificacions a les que les veïnes responien rient  sarcàsticament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT