PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marcel Lescano i Marc Ramon busquen el podi a la Copa del Rei

A la badia de Palma de Mallorca disputaran al llarg de la setmana onze proves

Per J. J. B.

El ‘Rats on fire’ al Mundial ORC.
El ‘Rats on fire’ al Mundial ORC. | MARIA MUIÑA
Protagonisme andorrà en la 34a edició de la Copa del Rei. Avui comença a Palma de Mallorca una de les cites destacades del calendari del Mediterrani i els dos regatistes del Principat que hi són presents surten amb opcions de podi. Marc Ramon i Marcel Lescano busquen ser entre els millors amb les seves respectives embarcacions. Al llarg de la setmana disputaran un total d’onze proves.
 
El Rats on fire defensa títol. L’any passat el vaixell de Ramon va ser el campió de la classe ORC 2 i enguany volen repetir per fer el triplet. «Tenim el convenciment i les ganes de tornar a guanyar», assegura Ramon, que també és conscient que «cada any és més complicat» perquè els rivals els marquen de ben a prop. La categoria la disputen 43 vaixells, dels quals vuit són idèntics al de l’andorrà, que realitza funcions de segon proa. Per tal d’optar a repetir el triomf a les illes Balears «sortirem a mossegar des del principi», per tractar de no donar opcions a la resta de la flota.
 
A Palma el Rats on fire hi arriba com a actual campió del Trofeu Comte de Godó i amb un tercer lloc al Campionat del Món d’ORC, també disputat a Barcelona. Una de les claus de l’èxit és que «l’equip és un grup d’amics, que es coneixen de tota la vida. Treballar-hi és molt fàcil. Cadascú té una funció concreta i el del costat sempre ajuda». El palmarès que acumulen permet que «ens haguem guanyat el respecte de tots els contraris». 
 
Lescano forma part de la tripulació de L’immens com a trimmer s’spinnaker. Competeix en la classe ORC 1, que la formen 32 naus. L’objectiu és també ambiciós. «Tenim la intenció de pujar al podi», assegura Lescano. La preparació que acumulen va en aquest sentit: «Fa molts dies que estem treballant per aquesta Copa del Rei i hi arribem en un molt bon moment. A veure si podem assolir el repte que ens posat, que és altíssim». Per aconseguir-ho «tenim el vaixell completament preparat per a les condicions de vent que es trobarem a la badia de Palma. El trimatge el tenim mil·limetrat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT