Les dues proves van aplegar gairebé una seixantena de participants cadascuna

Per #GASS

Muñoz, Chavanel i Albós, en el podi de la Crono Ordino Pasteur.
Muñoz, Chavanel i Albós, en el podi de la Crono Ordino Pasteur. | ACA
Èxit de participació en les dues proves puntuables per al Campionat d’Andorra de Contrarellotge individual, amb 57 corredors en la Crono Ordino Pasteur i 59 a l’Anyós Park Túnel 2 Valires.

La primera de les dues es va disputar durant el matí de dissabte entre el poble d’Ordino i la Coma d’Arcalís com a punt d’arribada, amb un recorregut de 17 quilòmetres i 1.225 metres de desnivell positiu. El temps més ràpid el va marcar el francès Louis Chavanes, que va pujar a la Coma en 46.22 minuts. El podi va quedar ajustat, ja que el segon i tercer classificat, Guillem Muñoz i David Albós, respectivament, van quedar a només cinc i set segons del francès.

Però encara més ajustats van ser els resultats de la del túnel dels Dos Valires, ja que només un segon va separar Albós, vencedor de la prova, de Chavanes. L’andorrà va marcar un temps de 15.56 minuts, i sí que hi va haver més diferència respecte al tercer classificat, Juanjo Agüero, que va entrar al podi gràcies al seu temps de 16.13. Aquesta prova, que es va disputar durant la nit del dissabte, comptava amb 13 quilòmetres i la sortida i arribada eren des de la boca de la Massana del túnel.

En la categoria de dones, Aida Fàbrega va ser la principal triomfadora de la jornada emportant-se els triomfs en les dues contrarellotges. En la pujada a la Coma va trigar 1.00.20, cinc minuts menys que Vilja Larme, segona classificada. El podi el va completar l’esportista del Club Triatló Serradells, Loli Mellado, que va trigar set minuts més que la vencedora.

En la nocturna, Fàbrega es va imposar amb un temps de 19.22 minuts, completant així el doblet. Mellado i Larme també van tancar el podi de nou, però aquesta vegada es van intercanviar les posicions i només van haver dos segons de diferència entre el temps d’una i l’altra, amb 20.04 minuts per a Mellado i 20.06 per a Larme.

La propera prova del Campionat d’Andorra de Contrarellotge individual serà el 13 de setembre amb la pujada des de Sant Julià de Lòria al Coll de la Gallina, de 12 quilòmetres de recorregut i 1.019 metres de desnivell positiu.