PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Dimecres pot quedar resolt l’acord entre l’AREB i els treballadors

Els representants dels assalariats esperen poder acabar de tancar alguns petits serrells de la negociació

Per IVÁN ÁLVAREZ

Una afectada per l’esclat de l’afer BPA llueix una samarreta reivindicativa
Una afectada per l’esclat de l’afer BPA llueix una samarreta reivindicativa | Tony Lara
Després d’exhaurir la data límit establerta en un principi, l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) i el col·lectiu d’assalariats de la Banca Privada d’Anbdorra han de reprendre les negociacions a principis d’aquesta setmana i, el dimecres, definir ja de forma definitiva el futur dels més de 250 treballadors de l’entitat. En la darrera trobada es va establir «una base per arribar a l’acord» segons va manifestar a EL PERIÒDIC, l’advocat dels treballadors, Manel Pujadas. 
Aquest principi d’acord va arrencar un conveni que fixa un marc base de condicions de les quals, segons apunten fonts del cas, s’esperen poder millorar lleugerament, tot i ser conscients del poc marge de maniobra existent a aquestes alçades. Tot i no trascendir públicament el contingut del pacte entre les dues parts, segons fonts properes al cas, ara els punts han de ser validats i, en el cas del col·lectiu de treballadors, es farà en tres fases. Primer el comitè executiu ha de donar llum verd a l’acord, seguidament ha de passar als delegats dels treballadors i, finalment, l’assemblea de treballadors ha de recollir la ratificació del document definitiu. 
 
Pujadas és optimista/ El mateix lletrat, Manel Pujadas discernia de la posició dels seus representants i el plantejament de l’altre actor, de l’AREB, ja que afirmava que «les posicions estan properes, però ells veuen la situació actual com un principi d’acord final». Els empleats, ara mateix, només veuen «un acord base que encara té un marge de canvi» tot i, evidentment, ser conscients del poc marge de maniobra que tenen. L’AREB i els representants dels treballadors han estat negociant durant tot aquest temps aspectes com ara la continuïtat laboral dels empleats així com les hipotètiques indemnitzacions que hi puguin haver. Pujadas, com diem, no va voler avançar cap detall del principi d’acord al qual van arribat totes dues parts a la darrera trobada, ja que ara caldrà que el conjunt de treballadors representats, d’una banda, i el Consell d’Administració de l’AREB, de l’altra, el ratifiquin, «si el troben acceptable». Tot i això, va afegir que era optimista i que la qüestió «pinta bé», tal i com va afirmar el mateix advocat a l’Agència ANA.
D’altra banda, abans de la darrera reunió entre les dues parts, els treballadors van poder transmetre els seus neguits i actualitzar la situació davant Toni Martí. El cap de Govern va donar a conèixer a l’AREB quines eren les sensacions dels treballadors, tot i deixar clar que no intervendria en el procés i que la decisió final recau únicament en la mateixa AREB. Un cop sigui un fet l’acord definitiu i es pugui ratificar dimecres, es determinarà el nombre de treballadors escollits i el volum de les indemnitzacions dels acomiadaments que hi puguin haver.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT