PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jordi Pujol i Ferrusola hauria desviat més de 5 milions

El fill gran del clan va extreure diners en sentir-se acorralat

Per El Periòdic

La família Pujol-Ferrusola abans de declarar el passat gener.
La família Pujol-Ferrusola abans de declarar el passat gener. | El Periòdic
La comissió rogatòria enviada a l’Audiència Nacional per Andorra revela que Jordi Pujol Ferrusola va maniobrar per transferir els fons que ocultava al Principat a altres paradisos fiscals.
 
La Justícia espanyola segueix estrenyent el setge sobre la fortuna que va amassar el clan de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, durant quatre dècades de corrupció compulsiva, tal i com apunta El Confidencial. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional acaba de rebre, després d’un any d’espera, la comissió rogatòria sobre els comptes que tenia a les entitats andorranes Andbank i Banca Privada d’Andorra (BPA) el més gran dels set fills, Jordi Pujol Ferrusola. Com apunta El Confidencial, segons van avançar fonts bancàries implicades en el cas, els documents remesos demostren que Pujol Jr. va realitzar desenes d’ingressos en efectiu en els seus comptes del Principat, que va començar a treure els diners quan es va sentir acorralat per l’Audiència Nacional i que va utilitzar com a nous refugis comptes i societats allotjades a Panamà, Mèxic, Argentina i Regne Unit.
 
Els experts en delictes econòmics de la Policia Nacional encara no han pogut analitzar l’ingent volum d’informació que conté la comissió rogatòria remesa pel Principat a principis de juny i que es manté sota secret. Els sis toms que la componen mesuren aproximadament un metre d’altura i estan en anglès i català. A més, els conceptes comptables que empra no són exactament equivalents als que s’utilitzen a Espanya.
 
Fonts bancàries consultades per El Confidencial avancen que la comissió va aportar dades crucials al procediment que s’instrueix des de gener de 2013 contra Jordi Pujol Jr. i la seva exdona Mercè Gironès pel presumpte cobrament de comissions il·legals per la seva intermediació en adjudicacions públiques i favors urbanístics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT