PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern dóna llum verd a l'FC Andorra per jugar a l'Estadi Nacional

El club compartirà el camp amb el VPC fins que les instal·lacions de la Borda Mateu es completin

Per ALBERT CANES

Els jugadors de l’FC Andorra, en la primera sessió d’entrenament de la pretemporada, el passat dilluns al camp del Sant Ermengol.
Els jugadors de l’FC Andorra, en la primera sessió d’entrenament de la pretemporada, el passat dilluns al camp del Sant Ermengol. | TONY LARA
Després d’una gran quantitat d’intents, l’FC Andorra va arribar a un acord amb el Govern per poder jugar els partits com a local a l’Estadi Nacional fins que les instal·lacions que s’estan fent a la Borda Mateu estiguin disponibles. Serà aleshores quan el conjunt tricolor passarà a Santa Coloma per disputar els duels de casa. Els entrenaments també els realitzaran al Nacional en aquest període, per la qual cosa el VPC Andorra, i l’FC Andorra hauran de compartir les instal·lacions i organitzar-se durant un temps. 
 
L’acord va sortir d’una reunió entre el cap de Govern, Antoni Martí i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, amb Lluís España, Chato Marín i Justo Ruiz. Qui va faltar a la reunió va ser el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal. «Estem molt contents perquè jugarem a Andorra la Vella, que era el que volíem», va afirmar el president del club, que va recordar que Aixovall no està en les millors condicions i no volien jugar fora de la capital. 
 
Tant el VPC com l’FCA combinaran fins el novembre o desembre, depenent de quin serà el termini final necessari per enllestir els camps de la Borda Mateu, hauran d’organitzar-se bé per tal de no coincidir en el Nacional tant en entrenaments com en partits. Durant els propers dies es mirarà com es podent repartir les hores, però ja hi ha un primer conflicte. El 12 de setembre l’FC Andorra té programat el primer partit de la temporada en el retorn a Primera Catalana davant el Girona B al Nacional, però el VPC ja ha demanat el camp per aquell dia ja que tenen tancada una jornada de rugbi amb diferents equips femenins i masculins. El club presidit per Lluís España encara no ha determinat quin serà el seu dia de joc habitual a casa. Aquesta temporada disputaven els partits els dissabtes a les 16h, però per aquest primer duel de l’any hauran de mirar de jugar el diumenge en comptes de dissabte, per respectar les hores demanades pel VPC. 
 
En aquest sentit, el president del VPC Andorra, Pep Escolà, es va mostrar amb ànims de col·laboració per compartir la instal·lació, tot i que va lamentar que Govern no els avisés prèviament que es podria produir aquesta situació: «Hi ha molt bona relació amb l’FC Andorra i estem encantats que ells també juguin a l’Estadi Nacional. Però francament ha estat una sorpresa per a nosaltres quan ens hem assabentat a través de la premsa. No som els propietaris del camp, però espero que se’ns respecti». 
 
L’FC Andorra va transmetre a Gelabert i Martí que no calia treure els pals de rugbi durant les seves hores, sinó que es podien posar les porteries per davant ja que les mesures del terreny de joc ja serien les correctes per al que es demana a Primera. A més a més, ni la Promoció d’Honor francesa, ni la lliga catalana posen cap inconvenient pel fet que hi hagi línies del camp d’altres esports, per la qual cosa aquestes podran conviure sense problemes. 
 
Preocupat per la plantilla

España, es va sumar a Ruiz en la seva preocupació pel fet que tinguin una plantilla poca definida a aquestes alçades de la pretemporada. La cessió d’Arturo Gándara i el fitxatge del porter Friday són les úniques incorporacions tancades fins el moment. A més a més, encara tenen algunes renovacions pendents de fer, tot i que algunes d’elles ja estan avançades. «Hem de buscar bé els jugadors. No podem fitxar a qualsevol i que al cap de poc hagi de marxar perquè no té el nivell. Estem preocupats, però tot s’arreglarà, hi ha equips que estan pitjor que nosaltres», va indicar el president de l’FCA, que va afegir que «si podem aprofitar jugadors d’Andorra, millor, i si no haurem de buscar a fora». El club té un mes per confeccionar una plantilla competitiva.
PUBLICITAT
PUBLICITAT