PUBLICITAT

Andorra La Vella

Rios celebra la proposta per cooperativitzar BPA

El primer secretari del PS assegura que és un bon model de negoci

Per ESTEFANIA GRACIA

El primer secretari del PS creu en l’opció Raifeissen.ad.
El primer secretari del PS creu en l’opció Raifeissen.ad. | TONY LARA
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, ha celebrat la proposta «d’intentar convertir la Banca Privada d’Andorra (BPA) en una cooperativa». 
 
D’aquesta manera, Rios va voler recordar ahir en una roda de premsa que com a «promotors en la proposta de presentar una Llei de Cooperatives», la nova solució plantejada per l’entitat BPA, és «una opció en la que hi creiem». Doncs el primer secretari assegura que tenint en compte la situació econòmica del país, «és un bon model a implantar per les persones que volen emprendre un nou negoci o fins i tot per la fusió». 
 
Tot i això, Rios creu que potser no s’està promocionant la proposta com caldria, i afegeix que falta una mica més de «motivació o incentivació» perquè els empresaris apostin per aquesta fórmula societària. A més, per mirar més detingudament la nova proposta, Rios ha assegurat que des d’avui mateix, es comprometen a que els seus assessors i experts estudiïn l’opció Raifeissen.ad amb atenció, «i tant de bo sigui viable i s’acabi implantant com a solució alternativa a l’actual». De la mateixa manera, els especialistes i tècnics del PS estan estudiant la solució a BPA imposada per l’AREB, i segons ha comenta Rios, «per ara no hem detectat cap anomalia respecte l’aplicació legal de la proposta». 
 
D’altra banda, el primer secretari del PS ha remarcat que de l’AREB «només coneixem la solució que s’està aplicant avui mateix», «no sabem les propostes que s’han anat descartant ni perquè». Per tant, «seria interessant saber quines solucions no s’han considerat viables i perquè». 
 
Tenint en compte tots els aspectes, Rios també ha confirmat que per ara, la Llei de Cooperatives no permetria que una entitat financera es constituís com una cooperativa, però si es determina que la solució Raifeissen.ad és viable, «ja s’estudiarà quin és el següent pas», doncs «les lleis estan fetes per modificar-se o adaptar-se». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT