PUBLICITAT

Andorra la Vella

El VPC enfila la tercera temporada en una divisió repleta de favorits

L’equip que dirigeix Romo inicia avui la pretemporada i debutarà en lliga el 29 de setembre a casa

Per Iván Moure

| Tony Lara
Per historial, el Lalande Electrogaz Club, l’Stade Lavelanetien, l’US Cazerienne, l’US Lezadoise i, com no, el VPC Andorra. Per projecte, l’US Tarascó, que s’ha reforçat molt i sembla que bé. El grup 2 de la Promoció d’Honor francesa de rugbi compta amb fins a sis favorits per pujar de categoria d’un total de deu equips. Toulouse Lalande, St Orennais, Mazeres Cassagne i St Jory no entren en les travesses inicials per lluitar per la primera posició, la única que concedirà l’ascens directe a Honor. Hi ha una altra plaça reservada per a l’ascens, que serà per al guanyador del Campionat de França i en principi només baixarà l’últim classificat. L’equip que dirigeix Manuel Romo va enfilar ahir la tercera temporada en una divisió repleta de candiddats al títol.
 
Una trentena de jugadors de la plantilla del VPC es va donar cita a les set de la tarda a l’Estadi Nacional, entre els quals hi havia  els nous fitxatges procedents de Catalunya, Sá i Simon. Stival, com algú altre, està encara de vacances i s’incorporarà en els pròxims dies. El primer dia va donar per fer un test de camp i veure així en quines condicions físiques arriba cada efectiu. El ritme de sessions de la pretemporada serà de tres a la setmana, dels quals dos seran col·lectius al camp i un individual per a cada jugador.
 
Així serà fins el 27 de setembre, dia del debut en lliga, que serà a l’Estadi Nacional contra el Lezadoise. Un rival dur per començar que exigeix arribar amb una preparació sense fisures al tret de sortida de la competició domèstica francesa. Una lliga que es preveu que s’acabi el 20 de març de l’any vinent, al qual el VPC també li tocarà jugar a casa contra un equip de menys entitat, el Saint Jory.
 
TRES AMISTOSOS CONFIRMATS

D’amistosos de preparació també hi ha una agenda, però sembla no estar acabada encara. Hi ha tres dates ja confirmades: el 5 de setembre, contra el Martorell; el 12 del mateix més davant el Manresa; i el 19, una setmana més tard, contra un rival encara per determinar. Tampoc no es descarta algun altre partit abans del dia 27, en funció de com vagi la preparació.
 
En això tenen molt a dir els episodis d’altes i baixes. Consuegra, Alieu, Carmona, Berrier, Benjamí Taurinyà, Tavberidze i Thomson, entre d’altres, seran les principals absències per a la temporada que acaba de començar. Romo té el sí de Simon, Sá i Stival. El club també espera la resposta del romanès Mihai Bageag, que té una oferta, i segons va assegurar l’entrenador ahir: «M’agradaria tenir dues o tres incorporacions més».
Cal recordar que d’altres jugadors que ja havien vestit la samarreta del VPC, és el cas dels germans Liam i Kim Jordan, Abelló i Agustín González, tornen al club. Gent que per a Romo: «Es tracta de grans reforços. Són de qualitat i arriben ganes, coneixen el club i venen per tenir pes al vestidor». Jugadors que quadren amb el canvi de filosofia que està aplicant el club i que ahir va ser reproduïda en aquest rotatiu. Aquest es centra en donar la responsabilitat als jugadors andorrans i no als fitxatges, que han de venir a complementar i no a ser peces claus.

 
EL FEMENÍ VA COMENÇAR DILLUNS

El VPC femení va començar dilluns la pretemporada. Durant quinze dies farà dues sessions setmanals i des del setembre, tres. L’equip que dirigeix Jeannot Martinho té previst jugar dos tornejos amistosos a casa, un d’ells el 12 de setembre amb el Manresa.
L’objectiu serà del tot ambiciós: ser campiones de la lliga francesa de rugbi-7, després d’acabar quartes en la 2014-2015. Com a novetat aquesta temporada, també s’ha creat un equip femení sub-18 que jugarà la lliga francesa. 
Martinho compta amb una plantilla formada per Paula Calvo, Sara Casanova, Andreïna Gonçalves, Aina Margalef, Xènia Mourelo, Nàdia Olm, Tània Ribeiro, Émilie Richard, Elsa de Barrios, Gisela Escolá, Alba Albarellos, i Anna Casals.
 
FC ANDORRA: JUGARÀ QUATRE PARTITS A L'ESTADI NACIONAL
 
Pep Escolà, David Ferré i Dani Raya, president, vicepresident i gerent del VPC, respectivament, juntament amb el màxim mandatari de la Federació Andorrana de Rugbi, Xavier Vilasetrú, es van reunir ahir amb la ministra d’Esports, Olga Gelabert, el secretari d’Estat d’aquest departament, Jordi Beal per parlar de la situació actual de l’Estadi Nacional. Com és sabut, el Govern permetrà a l’FC Andorra jugar-hi fins el novembre, quan acabin les obres de la Borda Mateu i la família del rugbi no n’ha posat cap pega: «Ens han deixat clar que la prioritat és el rugbi. Tenim cinc seccions que coordinar i és difícil fer encabir l’equip de futbol, però mirarem d’entendre’ns i que també puguin jugar», va manifestar Escolà al respecte.
 
El problema és que l’FC Andorra vol jugar els diumenges a les 12.00hores i el VPC, com cada any, ha fixat els partits a casa a les 15.00. En 60 minuts s’haurien de canviar les porteries i pintar o esborrar les línies per adaptar-les del futbol al rugbi. I això és inviable. Per això Escolà va deixar clar que la prioritat per a Govern és el rugbi. Aquests horaris es solaparien i per tant l’FC Andorra haurà de buscar una altra solució. Per a les altres seccions del rugbi, els horaris estan quadrats. L’escola ocupa el camp els dissabtes al matí, el cadet del VPC hi jugarà a les 14.00 hores i el júnior, a les 16.00. El diumenge a les 15.00 també hi jugarà el sènior femení, que no coincideix en dates amb el masculí en els partits a casa. 
 
Entre tot aquest ‘planning’ de partits, el club que presideix Lluís España ha de trobar un forat per jugar els seus partits a casa, que fins el novembre no seran més que quatre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT