PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sense canvis en una etapa que es decideix a l’esprint

Els favorits, entre ells Purito, arriben amb el mateix crono el dia que venç Sagan

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sagan celebra la seva victòria en la tercera etapa.
Sagan celebra la seva victòria en la tercera etapa. | javier lizón / efe
Jornada de transició en la tercera etapa de la Vuelta a Espanya. El terreny no presentava complicacions i després de tot el que va ocórrer el dia anterior, no era moment per a més ensurts. Així que el pilot va estar controlat en tot moment i es va decidir a l’esprint, amb Peter Sagan (Tinkoff) imposant-se.
 
El traçat a completar era entre Mijas i Màlaga, de 158,4 quilòmetres. El guió marcava que l’etapa es decidiria a l’esprint, com finalment va ser, però vuit corredors van intentar evitar-ho: Alexis Gougeard (AG2R), Omar Fraile (Caja Rural), Natnael Berhane (MTN-Qhubeka), Ilia Koshevoy (Lampre-Merida), Sylvain Chavanel (IAM), Maarten Tjallingii (Lotto Jumbo), Walter Pedraza (Colombia) i Martin Velits (Etixx). El Tinkoff va ser l’encarregat de tirar del pilot i que els escapats fossin neutralitzats a quinze quilòmetres de l’arribada. El pas per l’autopista només feia que preparar l’arribada a Màlaga i que els equips preparessin la tàctica per als seus velocistes. John Degenkolb (Giant) va atacar de lluny, però Sagan va agafar-li la roda per superar-lo i adjudicar-se l’etapa, superant l’embranzida de Nacer Bouhanni (Cofidis). L’eslovac guanya i trenca amb la mala estrogança que va patir al Tour de França, on va acabar segon en cinc ocasions, i quinze en el que va de temporada. A la Vuelta suma la quarta victòria. No ho feia des del 2011. Joaquim Purito Rodríguez va entrar amb el mateix temps que el vencedor, com bona part dels corredors.
 
En la general no hi ha canvis i el colombià Johan Chaves (Orica), que resideix a Andorra, segueix com a líder, amb cinc segons d’avantatge sobre el segon classificat, Tom Dumoulin (Giant). Purito es troba en el cinquè lloc a 35 segons. Avui es disputa la quarta etapa entre Estepona i Vijer de la Frontera, amb un recorregut de 213,8 km, el traçat més extens en aquesta setantena edició de la Vuelta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT