PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Un equip més expert» per a Peñarroya

Peñarroya defineix així el MoraBanc 2015-2016 i confia en Shermadini com una peça clau en el joc

Per Iván Moure

Joan Peñarroya, somrient i amb il·lusions renovades, trepitja per primera vegada en la nova campanya el parquet del Poliesportiu, ahir a la tarda.
Joan Peñarroya, somrient i amb il·lusions renovades, trepitja per primera vegada en la nova campanya el parquet del Poliesportiu, ahir a la tarda. | TONY LARA
El primer dia de la pretemporada viscut ahir, tranquil, dedicat a fer revisions mèdiques i al primer discurs del tècnic al vestidor, va servir també per a que Joan Peñarroya concedís les seves primeres impressions de la segona temporada del BC MoraBanc Andorra a la Lliga Endesa. Amb una plantilla de deu jugadors, el tècnic tricolor es va mostrar en total sintonia amb les altes i baixes tractades pel director tècnic, Francesc Solana. 
 
«Afronto el sisè any amb la il·lusió de fer-ho millor que l’anterior. El primer objectiu és fer l’equip i després mantenir l’essència, jugar el més maco possible i que el públic estigui enganxat al bàsquet. Tenim un equip més expert en l’alta competició», va assegurar el preparador.
 
Sis són els jugadors que han renovat: Sada, Schreiner, Navarro, Betinho, Stojanovski i Bogdanovic. Quatre els nous fitxatges: Pino, Clark, Shermadini i Jones. Amb el que té, Peñarroya s’infla la boca per parlar de polivalència i de variants en defensa i atac: «Més que buscar individualitats, hem intentat fer un equip amb diferents opcions. El joc interior és el que més ha canviat, però mantenim l’amenaça de 6,75, guanyem en centímetres, físic... Sempre tens la idea de com jugar però m’hauré d’adaptar als jugadors».
 
Dels nous, el tècnic egarenc no va dubtar a dipositar la responsabilitat en Shermadini. L’internacional amb Geòrgia, que com el macedoni Stojanovski no s’incorporarà a la disciplina del MoraBanc fins que no acabi l’Euro [a partir del 20 de setembre], té experiència a l’ACB amb el CAI, però també ha jugat en equips top com l’Olympiakos i el considera una peça clau: «És un jugador contrastat. Un referent a la pintura, fiable, intimidador...», el va definir. «Quan està a la pista condiciona el joc, també als rivals, i ens ha de donar una polivalència que fins ara no teníem», va anticipar sobre el que vol del georgià.
 
També té moltes esperances dipositades en Shawn Jones: «Volíem algú amb energia, atlètic. Tot és nou per a ell –idioma, país, costums i la manera de jugar al bàsquet– però té un gran potencial i en funció de la facilitat que tingui per adaptar-se pot fer créixer el seu pes dins l’equip». 
 
De Clark també va parlar com una peça que aportarà polivalència: «Amb ell s’obre el ventall de combinacions, jugant de 4 o de 5. És un jugador contrastat que les lesions l’han frenat però crec que es pot confiar en ell».
I per últim, a Pino, que debutarà a l’ACB després de passar per totes les categories del bàsquet FEB, el té com un «gran defensor, físic i rebotador», però també d’altres intangibles importants: «És un jugador que fa vestidor. Ell ha d’aportar en el dia a dia».
 
OPCIÓ DE FITXAR

«Cada any fem el mateix», va indicar Peñarroya sobre la opció de portar un onzè jugador al vestidor del MoraBanc. «Ens hem guardat la opció de fitxar per si el mercat és propici o si pensem que és necessari», va argumentar Peñarroya. La campanya passada es va fer amb Jawai, que va arribar al Nadal. Amb tot, l’entrenador del MoraBanc va recordar que sempre pot recórrer al filial: «Hem incorporat jugadors joves que pensem que poden ajudar als entrenaments i s’hi so guanyen... Tant de bo en facin dubtar si fer-los jugar o no».
 
Així doncs, el capítol de fitxatges sembla ja tancat i ben cobert, independentment de si la Lliga Endesa té 18 o 19 equips en competició. «Per a nosaltres, res canvia», va deixar clar un Peñarroya que tampoc creu que això pugui trasbalsar la planificació de la temporada. «No és que afecti  al treball sinó que això no és gens bo pel bàsquet», va lamentar. La solució, però, no se sabrà fins el 31 d’agost, que hi ha assemblea extraordinària de l’ACB.
 
VUIT EQUIPS MÉS

La posada de llarg del MoraBanc no és l’única que es va produir ahir. CAI Saragossa, RETAbet.es Guipúscoa, Herbalife Gran Canària, Unicaja, ICL Manresa, Río Natura Monbus Obradoiro i l’equip que penja d’un fil a l’ACB, el Montakit Fuenlabrada, també es van vestir de curt ahir. Els primers a fer-ho, però, van ser el Movistar Estudiantes i el Dominion Bilbao Basket la setmana passada. Avui iniciaran la pretemporada l’Iberostar Tenerife, demà ho faran UCAM Múrcia, FIATC Joventut, València i Sevilla; Barça Lassa i Laboral Kutxa Baskònia demà; i el vigent campió, el Reial Madrid, com també l’Ourense, encara no ha fet oficial les data.


Milo Nunes arrenca amb el repte de fer pujar jugadors del filial

Una hora després de que Joan Peñarroya donés un discurs de benvinguda als jugadors del MoraBanc en un vestidor del Poliesportiu, l’Alay s’omplia amb la presència del filial, que també va donar el tret de sortida a la temporada amb moltes novetats.
 
Començant per l’entrenador. Milo Nunes, avalat per ser treballar en el cos tècnic de preparadors del renom d’Aíto García-Reneses, Margall o Quim Costa, relleva a la banqueta Carles de Bofarull. El portuguès és tan jove –32 anys– com d’idees clares. Sap quina és la seva missió amb una plantilla de la qual ell no ha estat partícep. «Només amb algunes consultes», va detallar ahir.
 
Comptarà amb una barreja de veterania amb els Oriol Fernández, Toi Gabriel o Felipe de Oliveira; amb els joves Roger Lliteras, Kanezevic o Alexis, i les noves incorporacions, David Jofresa (Vilarobledo), Wally Niang (Estudiantes), Nil Brià (Olost) i l’andorrà Bruno Bartolomé (Barça júnior). I amb això, que no està gens malament per a una categoria com l’EBA, ahir mateix ja es va posar mans a l’obra. A jugar amb la pilota. A suar des del minut 1. Sense temps a perdre. «La feina i la dedicació són les claus per aconseguir els objectius», va assegurar Nunes. L’entrenador del MoraBanc B va prosseguir deixant clara una cosa: «No m’han demanat pujar de categoria.

L’objectiu és formar». Francesc [Solana] em va transmetre la il·lusió d’un projecte per pujar jugadors al primer equip així que intentarem això. Serà la seva primera aventura com a primer entrenador i sap que és «una gran plataforma per créixer».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT