Emili Pérez signa la 25a plaça i Delgado i Álvarez no finalitzen

Una relliscada amb una arrel en la darrera volta no li permet concloure entre els vint primers

Per JOAN JOSEP BLASCO

33 Emili Pérez, en el transcurs de la prova mundialista de ‘cross-country’.
33 Emili Pérez, en el transcurs de la prova mundialista de ‘cross-country’. | Vallnord
El compte enrera ha finalitzat i Vallnord ja es troba en plena voràgine mundialista. Són dues setmanes on es trobaran els millors corredors del planeta de diferents categories. En primera instància es realitzen els Campionats del Món màsters, que van arrencar ahir a Pal amb les primeres proves. El millor dels representants andorrans que entraven en joc va ser Emili Pérez, que va concloure en la 25a posició.

El cross-country masculí donava el tret de sortida. Concretament en tres franages d’edat i en dues d’elles hi havia representació nacional. En la categoria de 45-49 anys Emili Pérez, de l’Sprint Club Andorra, va concloure 25è amb un temps d’1.22.22 hores. «M’he trobat bé, sabia que era una cursa difícil, de Mundial, però m’havia plantejat fer dels vint primers i anava bé fins a l’última volta quan he relliscat amb una arrel», exposava després de la cursa Pérez, indicant també que «volia arriscar perquè no m’agafessin». Tot i no aconseguir la fita classificatòria, es queda amb la satisfacció de «poder participar en un Mundial i representar Andorra».

El seu company d’equip, Joan Delgado, va quedar eliminat en la tercera de les quatre voltes de què constava al prova al ser doblat. Tot i així va aparèixer en la classificació en la 32a plaça. «Els nervis han jugat en contra. M’havia vist més fort als entrenaments i avui [per ahir] m’han fallat les forces», va admetre Delgado, que pel que va patir el circuit el considera «tècnic, dur però alhora divertit». El campió va ser el català Pere Joan Roig, que va dominar la cursa per imposar-se amb un registre d’1.05,14. Segon va ser per al brasiler Abraão Azevedo (1.06,17) i el tercer l’italià Carlo Manfredi (1.06.51).

També hi havia representació nacional en la categoria de 40-44. Frank Álvarez quedava fora de cursa en la primera volta. Pablo Gómez va ser el vencedor amb un crono d’1.05.48. La medalla de plata se la va adjudicar Xavier Carnicer (1.05,59) i la de bronze se la va penjar Kurt Tempst (1.06.33). T ambé es va realizar la prova de 50-54. Es va imposar Javier Salamero amb un temps de 48.20 minuts. El van acompanyar al podi Timothy Gould (50.10) i Keld Pedersen (50.38).

Avui es disputa la segona jornada del Mundials. Pel matí es portarà a terme la fase classificatòria de descens, al que li seguirà les finals de cross-country en categories femenines i masculines 35-39 i 30-34. Per la tarda competiran Ivan Vila i l’Albert Turné.

Més lloances de l’UCI

La jornada inaugural dels Mundials màsters va sevir per a que les instal·lacions de Vallnord tornessin a rebre elogis per part de l’UCI. Arturo Lopes, component del comitè directiu del màxim organisme internacional, destaca que després de l’estrena de la competició amb el cross-country, aquest traçat és «un circuit olímpic magnífic, té molta visibilitat i el públic pot estar veient còmodament l’esforç dels corredors que a la vegada gaudeixen d’una pista que és preciosa». També destaca la visibilitat que presenta: «Tant el públic com les televisions que cobreixen l’esdeveniment tenen unes imatges úniques».

Sobre el terreny també va poder comprovar el recorregut de descens, que considera que està «molt ben preparat i és necessària molta qualitat tècnica i una preparació física important» per afrontar-lo amb les màximes garanties.

En la seva construcció s’han tingut en compte tots els aspectes, el que permet que tingui «tota la seguretat necessària pels corredors. Si es produeixen caigudes, que són normals en el descens, hi ha tota la preparació i organització per evacuar-los el més aviat possible, i això és molt important».