PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un triplet diferent al BC MoraBanc

El club presenta tres dels quatre fitxatges d’aquesta temporada: Jones, Clark i Pino

Per ALBERT CANES

Shawn Jones, Daniel Clark i Sergi Pino, davant de la seu central de MoraBanc amb les noves samarretes d’aquesta temporada, ahir.
Shawn Jones, Daniel Clark i Sergi Pino, davant de la seu central de MoraBanc amb les noves samarretes d’aquesta temporada, ahir. | TONY LARA
Tres d’una tacada. El BC MoraBanc Andorra va presentar ahir Shawn Jones, Sergi Pino i Daniel Clark aprofitant que tots tres jugadors ja són a Andorra per a l’inici dels entrenaments i d’aquesta manera va deixar en només una la presentació que resta, la de Giorgi Shermadini, que es troba concentrat amb la seva selecció preparant l’Eurobasket. Tots tres van exposar les seves raons per venir al club del Principat i es va poder observar clarament les situacions diferents entre cadascun d’ells: des del jugador que ha perseguit un somni de jugar a l’ACB tota la seva vida, al jove que arriba a un lloc totalment diferent amb una cultura gens igual a la seva, passant pel jugador experimentat a la lliga. 
 
Són els casos de Pino, Jones i Clark, respectivament, que ahir van mostrar la seva satisfacció per haver vingut a formar part del projecte tricolor a l’ACB. L’ala-pivot anglès va ser el primer en prendre la paraula i va deixar clar quin va ser el motiu de la seva arribada a Andorra: «Vaig decidir venir aquí veient com va acabar l’equip la temporada passada, amb una bona dinàmica. És un club seriós i amb molta ambició, dos aspectes importants per a mi, i Andorra em va semblar un lloc perfecte». Pino ho va tenir més fàcil encara a l’hora de decidir acceptar l’oferta del club per incorporar-se al MoraBanc: «He treballat molts anys a la LEB intentant arribar al més alt. És el primer equip ACB que ha confiat en mi i m’he llançat de cap». Jones va comentar que la seva decisió va ser arran del que li van dir: «Vaig escoltar que tenia una base de fans important». 
 
L’adaptació de Jones

El més jove dels tres jugadors presentats ahir, amb 23 anys, va explicar les dificultats que suposa per a ell venir a jugar a Andorra, lluny del seu país: «Va ser difícil prendre la decisió, especialment perque sóc jove, no és fàcil adaptar-se a una nova cultura i una nou lloc, però faré tot el que sigui possible per adaptar-me». El nord-americà no coneixia Andorra abans de venir, com és habitual en jugadors dels Estats Units, però va explicar que va «buscar per Internet informació del país abans de venir, tot i que no vaig fer una recerca exhaustiva. Espero conéixer millor Andorra en els propers mesos», va comentar. A més a més, Jones va indicar que és conscient de la diferència entre el bàsquet europeu i l’americà, però va afirmar: «m’adaptaré segur, però lentament». 
 
Jones no va acabar la seva intervenció en la triple presentació amb la seva adaptació tant a la Lliga Endesa com al País sinó que, tant ell com els seus dos companys, van explicar què podran aportar a l’equip aquesta temporada. «Sobretot aportaré rebot, molta energia, presència defensiva i sóc un jugador gran que pot córrer per tota la pista», va explicar el nord-americà. 
 
Per la seva part, Clark va comentar que «la idea d’aquest any és poder ajudar a l’equip a guanyar, sobretot, obrint el camp, agafant rebots i també en defensa, en la qual penso que es guanyaran els partits». L’anglès va afegir que el seu rol en l’equip serà «més de quatre, tot i que també podré fer de cinc en algun moment determinat, però més d’ala-pivot obrint el camp». El jugador amb més experiència a l’ACB entre els tres jugadors presentats ahir, va ser l’únic que va parlar sobre les aspiracions d’aquest equip de cara a aquesta temporada: «És típic de cada pretemporada, tothom pensa en arribar al play-off i la Copa del Rei. Jo penso que tenim un equip capaç de fer-ho, però hem d’anar partit a partit perquè penso que així les coses aniran molt millor per assolir aquests dos objectiu». 
 
Finalment, Pino va comentar que és com «una combinació del que han dit els dos. Sempre m’he definit com algú amb defensa i rebot, i el que vingui a partir d’aquí ja es veurà». El jugador català va deixar clar que arriba a l’ACB amb la intenció d’aportar el màxim que pugui: «És com si fos un júnior a la Lliga Endesa. Crec que serè un jugador de rotació, però ho donaré tot, sortiré agressiu i ajudaré al meu equip en el que faci falta». 
 
Noves equipacions

En paral·lel als tres dels quatre fitxatges d’aquesta temporada, el MoraBanc va mostrar ahir durant la presentació, les noves samarretes que lluiran els jugadors aquest curs. L’acord entre el club i una nova marca encarregada de dissenyar les equipacions, KON, va fer preveure un canvi important en el disseny d’aquestes, i així va ser. El que més destaca és el canvi de color de la primera equipació, que passa d’un blau elèctric a un més fosc amb línies en un blau més clar. També destaca el degradat als costats en vermell i groc. Per a la segona samarreta, s’han mantingut els colors de la bandera andorrana, donant més presència als colors vermell i blau, i també s’ha col·locat el degradat als costats de la samarreta. Malgrat que el club va ensenyar les equipacions, no va fer la presentació oficial d’aquestes ja que encara no són a la venda en cap establiment.

Solana: «Tothom està per una lliga de 18 equips»
 
«És un tema molt complicat. Hi ha tota una sèrie d’informes jurídics a analitzar, però el que està clar és que haurem de sortir de l’assemblea general tenint les coses clares», va afirmar el director esportiu del BC MoraBanc Andorra, Francesc Solana, respecte al delicat cas de l’Ourense, que no va ser admès a l’ACB, però més tard el Consejo Superior de Deportes va donar la raó al club gallec, que afirmava haver respectat les condicions per pujar de categoria. Dilluns es decidirà si la Lliga Endesa comptarà amb 19 equips o si ho farà amb 18 i el Fuenlabrada o l’Ourense quedaran fora. «Jo crec que tothom està per tenir una lliga de 18 equips, el que no sabem és quines seran les conseqüències». Si finalment es compleixen els pronòstics de Solana hi haurà problemes importants ja que tant el Fuenlabrada com l’Ourense estan preparant les seves plantilles pensant en la Lliga Endesa. «Veurem què explica el president de l’ACB», va concloure Solana. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT