La Massana

Albert Barilaro és tretzè en les classificatòries del descens

Vila i Turné pateixen problemes mecànics que els obliguen a retirar-se de la prova de cross-country

Per EL PERIÒDIC

Albert Barilaro en un dels trams del descens.
Albert Barilaro en un dels trams del descens. | VALLNORD
L’espectacularitat de la velocitat va arribar al Vallnord Bike Park. Les classificatòries del descens van marcar la jornada als Campionats del Món màsters. També van acabar de disputar-se les categories que restaven de cross-country. L’esdeveniment finalitza avui amb les finals de descens.

Albert Barilaro es va classificar aconseguint el tretzè millor temps de la general, el desè de la categoria 30-34 anys. Va marcar un crono de 4.59.389 minuts. El biker andorrà  després de realitzar la baixada admetia que es tracta d’un circuit «molt dur» perquè es necessita «estar molt fort de braços i, a partir de la segona clariana, tota aquesta força passa factura». En el seu desenvolupament al llarg del recorregut va trovar-se «molt fort a dalt, però cada vegada he anat a menys per la força que calia». En la final d’avui confia en ser entre els 10 primers de la general. El més ràpid va ser l’espanyol César Rojo amb un registre de 4.36,175. Segon va ser el polonès Michal Sliwa (4.47,037) i tercer el també espanyol Tomás Misser (4.48,095).

En fèmines competia Soraya Drici, que no va poder realitzar la seva millor actuació a causa d’una caiguda per culpa d’unes arrels en la zona més complicada del recorregut. Se li va enganxar el peu, va anar per terra i «he perdut tota la concentració», admetia la resident. Va realitzar un crono de 8.18,383. Avui confia en no tenir més ensurts i baixar dels 7 minuts.

En cross-country hi havia doble participació andorrana en 35-39 anys, però ni Ivan Vila ni Albert Turné van completar la prova per problemes mecànics. Vila en la meitat de la segona volta va patir una punxada i en trovar-se lluny de l’avituallament va abandonar. «Físicament m’he trobat molt bé, he anat de menys a més», indicava Vila lamentant l’incident.  Turné va quedar-se a les portes de finalitzar la prova. A la darrera volta se li va trencar el canvi de marxes i no va poder continuar. «Porto un bon any, en el que estic arribant molt bé, i en una cursa com aquesta al nostre país, t’agrada que et surti tot bé físicament i no tenir problemes d’aquesta mena, que no es poden solucionar», exposava Turné, que li va quedar un «mal regust de boca» per l’incident.