PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana aclariments sobre la gestió d’arxius del cos policial

El grup socialdemòcrata insta al Govern a «obrir una enquesta de valoració»

Per IVÁN ÁLVAREZ

El conseller del PS, Gerard Alís, va adreçar vàries preguntes al Govern.
El conseller del PS, Gerard Alís, va adreçar vàries preguntes al Govern. | TONY LARA
El conseller del PS, Gerard Alís, va adreçar vàries preguntes al Govern relatives a la gestió d’arxius per part de la policia. La formació socialdemòcrata, d’aquesta forma, pretén aclarir els dubtes que ha generat l’aparició de diferents documents elaborats en la tasca diària del cos. En un comunicat emès pel partit,  Alís evidencia que es tracta «d’un fet suficientment preocupant» perquè «el Govern obri una enquesta per valorar què ha passat i prengui les mesures necessàries».
 
El PS va posar en relleu el caràcter «confidencial» de les dades que es podien veure en bona part dels papers abandonats. Les qüestions, que l’Executiu haurà de respondre de forma escrita, segons apunta el comunicat, persegueixen saber si el cos de policia compta o no amb un sistema de gestió documental i si la producció i gestió d’aquesta documentació queda o no integrada en el sistema d’Arxius del Govern. El partit socialdemòcarata també demana saber sota quins criteris s’avalua i es decideixen els papers que han de ser eliminats i quins d’ells es conserven. Finalment, i centrat específicament en els fets concrets, el PS va reclamar quines mesures es prendran a partir d’ara per evitar que fets així es puguin repetir. 
 
Auditoria d’El Cedre/ A més, els consellers socialdemòcrates van tramitar una altra pregunta amb resposta escrita. En aquest cas va ser la consellera Rosa Gili qui demana al Govern que es faciliti l’auditoria interna del Centre Sociosanitari d’El Cedre que, segons va explicar dilluns la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer.
 
Ferrer va informar que havien fet «una auditoria de funcionament» d’El Cedre «conjuntament amb el marc de col·laboració amb França i una persona especialitzada en la inspecció de centres sanitaris i sociosanitaris», que ha deixat en evidència nombroses qüestions que des del ministeri i el SAAS ja estudien per tal de solucionar-les. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT