PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Cinca: «La UE no acostuma a fer vestits a mida de ningú»

El portaveu assegura que les negociacions es troben en una fase institucional

Per IVÁN ÁLVAREZ

Cinca, en una imatge recent
Cinca, en una imatge recent | Tony Lara
Després de la reunió setmanal del Consell de Ministres, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, va tractar el tema de la defensa de les especificitats del Principat en les negociacions obertes sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea. Cinca, amb fermesa, va indicar que «la UE no té per costum fer vestits a mida de ningú», però que «hi ha aspectes molt puntuals que es poden tenir en compte». 
El ministre va afegir que les negociacions estan encara en una fase institucional i va defensar la «transparència» que, assegura, està tenint el Govern amb els grups parlamentaris, en resposta a les crítiques abocades ahir pel president d’SDP, Jaume Bartumeu, qui va denunciar la nula participació dels grups parlamentaris en aquest procès. El ministre, també, va valorar les recents declaracions de la secretaria d’estat, Caterina Juan, a RTVA on va afirmar que «el servei d’ocupació no funciona i que cal un canvi radical de model». Cinca va dir que «s’ha de fer una valoració molt positiva de la feina del servei d’ocupació, però entenc que hi ha un sentiment al sector empresarial de no treure tot el fruit que caldria».
Finalment, i en el tema de l’acord entre el comú d’Encamp i Saetde, Cinca es va espolsar les crítiques de l’oposició. Ahir, Joan Sans, conseller encampadà del PS, lamentava la forma com s’havia produït l’acord i va assegurar que s’hauria d’haver portat el conveni a referèndum, amb participació ciutadana i va denunciar la precipitació que suposa presentar el projecte a falta de només tres mesos per les eleccions comunals en una, segons Sans, clara «maniobra electoralista». Cinca va comentar al respecte que «aquesta idea de que si hi ha una cita electoral més o menys propera ja no es poden fer les coses, acaba sent tan reduccionista que ens podrien trobar en l’absurditat de que només es poden prendre decisions els dos primers anys de mandat». El ministre va insistir en que «si les coses es fan des de la lògica i la continuïtat i  ben argumentades, poc importa el calendari electoral».
 
UP+DA, satisfets per l’acord/ En aquest sentit, Units per al Progrés i Demòcrates per Andorra d’Encamp (UP+DA) va expressar mitjançant un comunicat la seva satisfacció per l’acord d’intencions entre el Comú d’Encamp i Saetde. El representant d’UP, Josep Maria Marot, es va mostrar molt satisfet per la culminació d’una negociació que ha durat més de tres anys i va subratllar que aquest acord servirà per millorar la zona de debutants del Pas de la Casa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT