PUBLICITAT

Nova York

Andorra i Portugal signen el conveni per evitar la doble imposició

Saboya és a la cimera de les Nacions Unides i Martí arriba avui

Per EL PERIÒDIC

Encaixada de mans entre el ministre portuguès, Rui Chancerelle, i l’andorrà, Gilbert Saboya, ahir a Nova York.
Encaixada de mans entre el ministre portuguès, Rui Chancerelle, i l’andorrà, Gilbert Saboya, ahir a Nova York. | SFGA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que es troba desplaçat a Nova York, en motiu de la celebració de la Cimera de les Nacions Unides per a l’adopció de l’agenda pel desenvolupament post 2015, va mantenir ahir al matí una trobada bilateral amb el ministre d’Estat i de Negocis portuguès, Rui Chancerelle de Machete. Ambdós ministres van signar el Conveni per evitar la Doble Imposició, un instrument per potenciar les relacions econòmiques entre els dos Estats i que elimina la doble tributació de les empreses d’un o altre país que operen en territori de l’altre. En la reunió van tractar temes d’interès comú i van celebrar la bona sintonia existent en les seves relacions.
 
El ministre d’Afers Exteriors es va poder trobar durant aquests dies amb els seus homòlegs de San Marino i Monaco, Gilles Tonelli i Pasquale Valentini, amb els quals va mantenir una reunió de treball per tractar l’evolució de les negociacions amb la Unió Europea per a un acord d’Associació. També va mantenir diverses reunions bilaterals amb el seus homòlegs de països com Kazakhstan, Colòmbia o Romania.
 
Gilbert Saboya va poder assistir ahir a la reunió d’alt nivell de la Iniciativa Global per a l’Educació en Primer Lloc (GEFI en les seves sigles en anglès), que situa l’educació com una de les màximes prioritats i de la qual Andorra n’és país campió.
 
Ahir mateix el ministre va assistit a la reunió d’alt nivell per commemorar l’aniversari del Pla d’acció de Beijing relatiu a la igualtat de gènere. Saboya va intervenir en el diàleg interactiu sobre canvi climàtic on va exposar el ferm compromís del Principat en matèria de medi ambient.
 
En la seva intervenció va plantejar la política mediambiental que du a terme el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat orientada als principals problemes que ocupen l’agenda internacional i va explicar les estratègies d’eficiència energètica i d’implementació d’energies renovables a nivell nacional. També va reiterar la previsió de reduir en un 37% les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’aquí al 2030. De la mateixa manera, va confirmar la presència d’Andorra en la COP 21, la conferència sobre canvi climàtic de les Nacions Unides que se celebrarà el mes de desembre a París.
En les pròximes hores el ministre d’Afers Exteriors farà la seva intervenció en la reunió plenària de l’Assemblea General per a l’adopació de l’agenda de desenvolupament post 2015.
 
Intervenció de Martí, divendres / El cap de Govern, Antoni Martí, viatjava ahir cap als Estats Units per assistir avui a l’obertura del Debat General. Durant els propers dies, tant el cap com el ministre tenen fixades en la seva agenda diverses trobades bilaterals i l’assistència a reunions i conferències d’alt nivell. Està previst que Antoni Martí presenti el seu discurs davant l’Assemblea General de les Nacions Unides el proper divendres a les 9 del matí hora local. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT