PUBLICITAT

Andorra La Vella

Estany no repetirà candidatura perquè «s’ha de donar pas als joves»

El PS i SDP es reuniran durant aquesta i la propera setmana per apropar i plantejar posicions electorals

Per ESTEFANIA GRACIA

Estany durant el seu jurament al càrrec de cònsol menor, al febrer.
Estany durant el seu jurament al càrrec de cònsol menor, al febrer. | TONY LARA
L’actual cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, va anunciar ahir que el seu nom no estarà entre la llista de candidats per les properes eleccions comunals del 13 de desembre. 
 
D’aquesta manera, el diligent va assegurar que no repetirà mandat i que així li ho ha comunicat al partit. Entre els principals motius, Estany va destacar la necessitat de «donar pas a la get jove», i «afortunadament, a la parròquia i a tot el grup de Coalició d’Independents (Cd’I) n’hi ha molts». A més, «jo he de passar a la retreta, i és el normal», va comentar Estany. 
 
El cònsol també va aclarir que el partit ja n’és sabedor de la notícia i no han ficat cap inconvenient, «al contrari, els hi sembla bé». De totes maneres, el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va voler afegir que Estany «és una peça molt important pel Cd’I, és una ajuda inestimable i sense ell seria difícil portar això endavant». Afegint que «jo estic segur que si els companys i el grup ho demanés, ell faria un esforç, encara que digui que no».
 
Negociacions / Segons va informar ahir la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, durant aquesta i la propera setmana es mantindran reunions amb Socialdemocràcia i Progrés (PS). Per ara, «l’equip del PS està parlant i intentant trobar els punts en comú, que em sembla que són molts», i «és important, jo sempre ho he dit, la unió fa la força, per tant, és important la unió». A més, podria ser que el nom de la consellera tornés a sortir en les llistes de candidatura per a les properes eleccions comunals, doncs tot i que Carmona va remarcar que aquesta «és una decisió que ha de prendre l’equip del PS, perquè no soc l’únic candidat, sí és una possibilitat». 
 
Per la seva part, el conseller de SDP d’Andorra la Vella, Josep Vila, va recordar que no es presentarà a les eleccions del 13 de setembre, doncs «toca descansar», però també va remarcar que seguirà donant suport als seus companys de partit i ajudant en tot el possible per dur a terme les negociacions i els acords de la millor forma possible. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT