PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els catalans residents al país s’estan de presentar queixes

La Generalitat no ha rebut cap demanda des d’Andorra pels problemes per votar

Per M. C.

Una dona exercia el dret de vot.
Una dona exercia el dret de vot. | TONY LARA
El departament de Governació i Relacions Internacionals de la Generalitat de Catalunya no va rebre, en el transcurs de les 72 hores que porta oberta la bústia de reclamacions, cap demanda emesa des d’Andorra. Dita secció del govern català va decidir facilitar als catalans residents a l’exterior un espai per tal de presentar les demandes pertinents pels problemes esdevinguts en la votació per mitjà del correu ordinari. 
 
La bústia per atendre les denúncies d’incidències es va obrir després que milers de catalans perdessin l’ocasió de votar a causa d’un error en l’enviament de la documentació necessària per exercir tal dret des de l’estranger.
 
De les 21.771 persones que sol·licitaven poder efectuar la seva tria a través del correu postal per trobar-se fora de Catalunya, únicament 14.781 van poder emprar efectivament aquesta via. Vist l’important nombre de persones afectades per la incidència, Governació va optar per obrir un espai al ciutadà per efectuar reclamacions. En només 24 hores, es van recollir 250 queixes. Ara per ara, es ronda les 600 queixes. Cap d’aquestes, no obstant, prové del Principat, on una seixantena de persones no van rebre correctament els documents de què precisaven per votar. 
 
En detectar que els sobres no contenien tots els papers necessaris per votar el passat 27 de setembre, es va procedir a una nova remesa de documentació immediata, tot incloent les paperetes. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT