PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

16 ponents i 200 assistents a la setena edició del TEDxAndorra

Les ponències d’enguany giraven al voltant del «món líquid»

Per EL PERIÒDIC

El fundador de la Casa del Tibet, Thubten Wangchen.
El fundador de la Casa del Tibet, Thubten Wangchen. | TEDxAndorralaVella
Dissabte es va celebrart una nova edició del TEDxAndorralaVella, una sèrie de conferències sobre diferents temàtiques que aporten una reflexió de cara al futur de la nostra societat.

Enguany les xerrades corrien sota el títol «El món líquid», i han aplegat setze ponents al vestíbul del Consell General. El nexe en comú entre tots ells, aquesta edició, és que expliquen experiències o accions que justifiquen el concepte de món canviant i inestable que vivim avui en dia en les nostres vides personals, públiques i professionals.

El coordinador de l’organització, Felip Gallardo, per la seva banda ha qualificat l’esdeveniment com un «aliment intel·lectual» que es «digereix en grup». 177 persones s’han apuntat enguany com a públic d’aquest esdeveniment que busca la reflexió comuna entre ponents i públic a través de les xerrades, de deu minuts de durada.Una de les ponències més aplaudides de la sessió matinal d’aquesta setena edició del TEDxAndorralaVella ha estat la de Ferran Latorre. L’alpinista català, que busca completar els catorze pics de més de vuit mil metres sense l’ajuda de l’oxigen –ja en porta onze, després de la seva ascensió al Gasherbrum I aquest estiu– va explicar el que significa l’alpinisme per a ell i com s’adapta l’ésser humà als canvis en situacions límit –meteorològiques, físiques o mentals. Latorre va descriure l’alpinisme com una «conquesta de la bellesa», una «crida del desconegut», un «repte esportiu» o «experiències al límit de realització personal». Va cloure l’edició el fundador de la Casa del Tibet: Thubten Wangchen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT