Tàrrega

Recital del MoraBanc per acabar

El MoraBanc remata una pretemporada il·lusionant passant per sobre del Guipúscoa a una setmana de l’inici de la Lliga Endesa

Shawn Jones recull el guardó de MVP del partit d’ahir entre el BC MoraBanc i el RETAbet.es Guipúscoa. | BCA
El BC MoraBanc Andorra va passar ahir per sobre d’un dels que el curs passat van ser rivals directes en la lluita per eludir el descens. L’equip que dirigeix Joan Peñarroya no va donar-li cap opció ahir en un torneig de pretemporada a Tàrrega i amb un recital de defensa, atac i punteria, es va imposar per un admirable 90-62 a només una setmana d’iniciar la Lliga Endesa, el l’últim amistós de per als tricolors.

El partit no va durar ni vint minuts. Els bascos, superats en tots els aspectes, van veure com d’inici Schreiner anotava un triple i Shawn Jones esmaixava marcant territori sota la pintura. Un 5-0 dels dos líders tricolors durant els primers deu minuts. Perquè el Guipúscoa va neutralitzar el desavantatge i es va posar 8-8 però aquesta seria la segona i última vegada amb l’electrònic igualat. Schreiner i Jones van tornar a posar la directa i, com si fos un huracà ofensiu, va marcar un parcial de 14-2 que va deixar el conjunt basc mig descompost.

Del 22-10, el lluminós va passar al 22-14 a l’acabament dels primers deu minuts, però el Guipúscoa va passar a ser una joguina en mans del MoraBanc ja fins el descans i el partit es va acabar de trencar. Betinho va iniciar el recital amb un triple, va continuar Bogdanovic imitant al portuguès, Shermadini va voler col·laborar amb una esmaixada i Pino va rematar amb cinc punts quatre minuts de show time que van deixar pas al 40-15. Humiliant per als bascos, que ni amb temps morts, ni amb totes les combinacions defensives del món van poder estar a l’altura dels tricolors. Els minuts que quedaven per al descans van ser com un impàs. La renda de 25 punts es va mantenir amb un 54-29 quan els equips es van dirigir als vestidors.

Ho va intentar el Guipúscoa en la represa, és cert, però la veritat semblava una quimera remuntar. Perquè els bascos van rascar cinc punts d’entrada, però Bogdanovic va tallar les ales al rival a cop de triple. Això era el que li passava contínuament a l’equip que dirigeix Jaume Ponsarnau quan tractava d’aixecar el cap i a sobre, veia com els de groc ahir, el MoraBanc, anava com un avió i continuava incrementant les diferències amb una aparent facilitat desesperant per al rival. Betinho va obrir des de 6,75 metres la frontera dels 30 punts d’avantatge (65-35), després va ser Stojanovski... Al final del tercer quart donava la sensació que uns –el MoraBanc– no havien fet gaire i que els altres s’havien deixat la vida a la pista. Resultat: 73-44.

Obviament, aquesta renda es va mantenir a l’últim quart. Ja no calia fer més sang. Victòria de prestigi (90-62).