PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Segon any a la Lliga d’or

Gorka Aixàs i Francesc Solana tornen a assistir a Madrid a la presentació de la temporada 2015-2016

Per ALBERT CANES

Luis Casimiro, Felipe Reyes, Juan Carlos Navarro, Dani Diez i Gorka Aixàs, al darrera, en la presentació de la temporada 2015-2016 de l’ACB.
Luis Casimiro, Felipe Reyes, Juan Carlos Navarro, Dani Diez i Gorka Aixàs, al darrera, en la presentació de la temporada 2015-2016 de l’ACB. | ACB MEDIA
Només queden tres dies per a l’inici de la temporada 2015-2016 de la millor lliga d’Europa. Totes les parts involucrades, clubs, equips tècnics, jugadors i afició, van tenir el primer tast del bàsquet espanyol el cap de setmana passat amb la disputa de la Supercopa, però és dissabte quan la competició entre de ple en acció. En el cas d’Andorra, però, serà diumenge a les 19h davant el Dominion Bilbao Basket quan l’equip i l’afició tricolor tornin al Poliesportiu, que tornarà a tenir els logotips de la Lliga Endesa a la pista. 
 
La presentació oficial es va dur a terme una vegada més a la seu del patrocinador principal de l’ACB, Endesa, que va comptar amb una sala d’actes plena de gom a gom en motiu de l’esdeveniment, conduit pel mític del bàsquet espanyol, Juanma López Iturriaga, acompanyat després del periodista més reconegut al país veí en relació a aquest esport, Antoni Daimiel. Amb un homenatge a la selecció espanyola campiona d’Europa inclòs, aquest any, es va fer un canvi en el format de la presentació i en comptes de convidar un jugador de cada equip, com tradicionalment s’ha fet, l’ACB va portar a cinc jugadors i cinc entrenadors de la Lliga, i en dos torns diferents van discutir diversos temes, des de com veuen el nivell d’aquesta temporada, fins a les virtuts dels jugadors que tenien al costat. 
 
Joan Carles Navarro (FC Barcelona Lassa), Felipe Reyes (Reial Madrid), Juancho Hernangómez (Movistar Estudiantes), Guillem Vives (València Basket) i Dani Díez (Unicaja de Màlaga) van ser els escollits per fer la tertúlia, juntament amb Daimiel i Iturriaga. «Ja no hi ha partits relaxats. A nivell físic i de preparació va millorant cada any i si bades et poden guanyar», va comentar l’escorta del Barça, resumint l’opinió generalitzada que la Lliga ha augmentat molt el nivell en els últims anys. Pel que fa al bàndol d’entrenadors, hi van ser Pablo Laso (Reial Madrid), Xavi Pascual (Barça), Joan Plaza (Unicaja), Luis Casimiro (Baloncesto Sevilla) i Aito Garcia Reneses (Herbalife Gran Canària). «Com a espectacle, la Lliga Endesa és de primer nivell», va declarar el tècnic del conjunt de la capital, enmig d’una tertúlia en què també es va realçar la millora que ha sofert l’ACB amb el pas dels anys. 
 
En quant a representació andorrana, van assistir a l’acte com a espectadors el president del BC MoraBanc, Gorka Aixàs, i el director general, Francesc Solana. «El format era més divertit i així està bé. Hem passat una bona estona», va explicar Aixàs, que a diferència de l’any passat no va anar acompanyat al viatge de cap jugador tricolor, que en aquell cas va ser Víctor Sada. El president del BCA no va ser diferent a la resta per parlar de la qualitat amb què comptarà la Lliga Endesa aquesta temporada: «La majoria d’equips hem millorat i tothom s’ha reforçat molt més. Serà sens dubte una lliga molt igualada, deixant de banda el Madrid i el Barça». 
 
Abans de la tertúlia entre els cinc jugadors i els cinc entrenadors, van parlar el president d’Endesa, Borja Prado i el de l’ACB, Francisco Roca: «És el moment de la il·lusió», va comentar el segon. Una vegada va finalitzar la presentació, Roca va tenir paraules per al BCA: «És veritat que l’Andorra té una energia que contagia. La temporada passada va ser fantàstica des del punt de vista de l’evolució i aportació del club, amb els seus alts i baixos, però que després es va recuperar i es va mantenir. Això li dóna molta vida a la competició, sobretot a la part de la lluita pel descens, que és interessant i se segueix molt. El club ho va fer amb molta solvència esportiva, i a més empresarial». Aquest any, però, el MoraBanc espera no estar en aquesta zona de la classificació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT