PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acord milionari amb Movistar pels drets televisius de l’ACB

Aquest diumenge ja s’emetran partits i les autonòmiques es queden sense bàsquet

Per A. C.

El president de l'ACB, Francisco Roca, en la presentació de la Lliga Endesa 2015-2016, ahir.
El president de l'ACB, Francisco Roca, en la presentació de la Lliga Endesa 2015-2016, ahir. | ACB MEDIA
L’ACB i Movistar encara no ho han fet oficial, però l’acord entre les dues parts pels drets audiovisuals de la lliga és un fet. A partir d’aquest mateix cap de setmana, els partits de l’ACB es retransmetran per Movistar+ i TVE, amb qui compartirà aquesta temporada els drets. A partir del 2016, però, el canal privat serà l’únic que emetrà els partits de bàsquet.
 
L’acord milionari entre les dues parts serà molt beneficiós pels clubs, segons apunten diversos mitjans espanyols, com Sur.es, que explica que el tracte entre les dues parts s’ha tancat per una quantitat de 46 milions d’euros per als propers tres anys. És a dir que fins al 2018, Movistar comptarà amb els drets televisius de la lliga espanyola. 
 
Aquest considerable tracte milionari permetrà als clubs rebre uns 300.000€ cadascun, repartits a parts iguals sense tenir en compte les posicions de la classificació, tal i com apunta el mateix mitja andalús. A més a més, una vegada el mitja privat compti amb els drets de manera exclusiva les entitats de la Lliga rebran gairebé el doble la temporada vinent respecte a aquesta. «Som davant d’un possible canvi de paradigma de l’explotació del model audiovisual», va apuntar el president de l’ACB, Francisco Roca, completament satisfet pel nou acord. 
 
En la mateixa línia es va mostrar el president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs: «L’acord té molt bona perspectiva. S’ha fet per millorar les condicions dels clubs i l’espectador». El màxim dirigent del Fiatc Joventut, Jordi Villacampa, també s’hi va sumar a la satisfacció generalitzada explicant que l’acord és «molt positiu» ja que considera que «es cuidarà més el producte, tindrà una millor producció i econòmicament és millor perquè posa en valor el producte ACB. És un pas important». 
 
De moment, no s’ha fet públic com es duran a terme les retransmissions dels partits, però segons apuntava ahir Mundo Deportivo, aquest diumenge es farà el partit entre l’FC Barcelona i el CAI Saragossa, mentre que a la 13h es donaran tres partits en mode de carrusel. El duel entre el Madrid i el València es podrà veure per Teledeporte. 
 
Aquest acord significa la fi de més de 30 anys de retransmissions en català per TV3, cosa que va anunciar el periodista Jordi Robirosa per Facebook, i també suposa l’adéu a la resta de televisions autonòmiques, que es quedaran sense poder retransmetre partits dels seus equips.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT