PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Andorra s’impulsa com a referent en la nova perspectiva educativa

En total s’impartiran sis ponències a càrrec d’experts internacionals

Per EL PERIÒDIC

Cartell de les I Jornades Científiques.
Cartell de les I Jornades Científiques.
Les primeres Jornades Científiques Per una nova perspectiva educativa arriben al Principat aquest proper cap de setmana dia 10 d’octubre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Durant les sis ponències que s’impartiran, s’abordaran nous mètodes educatius i concepcions sobre la salut holística a mans de diversos professionals del sector.

L’esdeveniment està dirigit a educadors, psicòlegs, metges, pares o persones interessades en aprendre aquesta manera d’entendre l’ontomedicina. A més, l’organització assegura que aquest pot ser un primer pas per atreure al país experts internacionals.

De la mateixa manera, la impulsora de les jornades, la doctora Àngels Codina, vol que Andorra esdevingui un referent en la nova perspectiva educativa per a les noves generacions, «fora dels encasellaments restrictius de la creativitat, respectant i potenciant les seves capacitats innates, amb els valors de la bona convivència, el respecte, i la cooperació com a eix fonamental». Codina també comenta que a través d’aquest coneixement «s’aconsegueix una societat més sana, més justa i amb menys conflictes».

L’acte s’embolcalla dins de la gira de Pedagogia 3.000, un conjunt de coneixements que es vinculen a la teoria de la medicina de l’ésser. Es tracta així d’entendre els individus en la seva globalitat i connectats en la societat, educant-los des de la infància i durant tota la vida adulta. Per als experts de la matèria, l’autoconeixement fomenta l’adquisició de noves capacitats perspectives i cognitives, els valors i la bona convivència.

A l’inici de les jornades es farà la presentació oficial a Andorra del llibre científic educatiu de Pedagogía 3.000: Los niños y niñas de hoy y de mañana, de l’edició KIER i compilat per l’antropòloga, creadora de Pedagogía 3.000 i directora d’Emane, Noemí Paymal.

Tothom que vulgui participar a les jornades científiques educatives  ha d’enviar un correu a l’adreça electrònica [email protected]. Finalment, la jornada clourà amb un concert ofert pel Cor de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT