PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

BC Andorra: Preparats i amb ganes

Els jugadors del MoraBanc destaquen que la plantilla ha guanyat en experiència respecte el curs passat

Per A.C. / J.J.B.

Els jugadors del MoraBanc atenen els mitjans de comunicació en motiu del ‘media day’.
Els jugadors del MoraBanc atenen els mitjans de comunicació en motiu del ‘media day’. | Tony Lara
el compte enrera ha començat. La pretemporada toca a la seva fi i el BC MoraBanc Andorra es troba a punt per iniciar diumenge una nova campanya. La plantilla és més experimentada i amb aquest bagatge té aspiracions més elevades en el segon assalt a la Lliga Endesa. Els jugadors, en el media day d’ahir, van dir la seva.
 
ambiciosos / El segon màxim anotador de la pretemporada, Giorgi Shermadini, no va tenir problemes per repetir el que ja va dir durant la seva presentació: «Esperem jugar bé i intentar guanyar i arribar a jugar els play-off i la Copa del Rei. Vaig ser-hi amb el Saragossa a Màlaga i va ser espectacular». El pivot va ser un més en opinar respecte a la millora en quant a plantilla en comparació a la temporada passada: «L’any passat no els va anar del tot bé, però espero que aquest vagi millor. Hi ha més experiència i tots sabem com juguem. Ho hem fet bé fins ara en els partits de pretemporada». 
Un altre dels nouvinguts, Daniel Clark, va comparar el seu antic equip respecte l’actual, el qual qualifica d’«ambiciós». «Penso que Andorra és millor club en general, encara que sigui més jove. L’estructura i l’ambició que tens és major que solament lluitar per la permanència i això és una cosa que buscava». L’anglès creu que jugarà «més de quatre i també de cinc», com ha estat fent durant la pretemporada, i afegeix: «A partir d’aquí vull ajudar l’equip al màxim».
Vojdan Stojanovski, per la seva part, va ser clar i concís a l’explicar el seu desig per al curs: «Vull jugar millor que la temporada passada i fer-ho com ho vam fer els últims tres mesos». El macedoni, que va ser clarament una de les peces clau, té la intenció de seguir en la mateixa dinàmica, però mirant també per l’equip: «Espero mantenir el rol, però és més important que l’equip guanyi partits. Els aspectes individuals no són tan importants. Si l’equip guanya, tots tindran una estadística individual millor». 
Luka Bogdanovic ho té clar: «Pel meu cap passa jugar la Copa del Rei i els play-off. Farem tot el possible per aconseguir-ho. Hi ha dotze equips que poden fer-ho i ho decidiran poques diferències». El serbi va a totes i no posa límits. «En l’esport és normal perquè sempre vols anar al màxim en quant a objectius». Considera que «estem millor que la temporada passada, però necessitem demostrar-ho a la pista per guanyar els partits», i avisa que sempre han de tenir la guàrdia ben alta perquè «no hi ha enfrontaments fàcils. Tindrem moments bons i dolents. Ara tenim més experiència i ens coneixem més».
En l’aspecte personal Betinho Gomes espera «ser més regular» que la campanya passada, on va tenir partits més brillants que altres. Del segon capítol a la Lliga Endesa n’espera molt. «L’any passat l’objectiu era assolir la permanència i ara volem fer un pas més perquè comptem amb més experiència, que ens farà guanyar partits». És dels que pensa que «a l’esport s’ha de ser ambiciós, sinó mai s’arribarà lluny». Respecte a la campanya anterior «l’equip no era menys competitiu, però sí que tenia menys experiència i això en aquesta lliga es nota».
 
prudents / «No m’agrada parlar d’objectius llunyans», assegura David Navarro, que se centra en el dia a dia. «No em plantejo objectius globals. Hem d’anar partit a partit. És millor plantejar-s’ho així». La mateixa competició «ja dirà on estem i pel que hem de lluitar». Confia que el MoraBanc doni un salt endavant, ja que a la plantilla «tothom vol millorar el que va fer la temporada passada. Vam tenir una fase en la que vam patir molt i vam passar-ho malament i no volem repetir-ho». Les victòries al poliesportiu d’Andorra es presenten vitals: «En aquesta lliga s’ha demostrat que si vols estar tranquil has de guanyar els partits de casa, però sense oblidar els de fora».
Per la seva part Víctor Sada, capità del MoraBanc, va recordar el que va passar l’any passat, tot i que accepta la millora en tots els aspectes que ha tingut l’equip: «L’any passat també vam fer una bona pretemporada i també ens dèieu que estàvem molt bé. Tot i això, tenim més experiència, més saber estar, en to defensiu també millorem, ens coneixem més, i sabem quin joc fa el Joan». 
Thomas Schreiner es posa fites a curt termini. «El primer objectiu és guanyar diumenge» al Bilbao. «No m’agrada mirar tant al futur. És molt important com es comença la temporada, perquè si ho fas bé tens més confiança per a la resta de les jornades». Vuit dels 10 jugadors de la plantilla ja saben el que és jugar a l’ACB. «Ara tenim més experiència en aquesta lliga, on és important conèixer l’estil, els rivals, els àrbitres i les pistes on jugues», pel que certs peatges que van haver de pagar el curs passat no els patiran. Van a totes perquè «sempre hem tingut la mateixa ambició i aquesta és la màxima».
 
Il·lusionats / Sergi Pino i Shawn Jones són dos debutats a l’ACB. El nord-americà es planteja la temporada com un any d’aprenentatge, donada la seva joventut i la diferència entre el bàsquet europeu i el d’Estats Units. «A nivell personal, espero aprendre molt perquè serà el meu primer any. Crec que aquesta temporada servirà principalment per assimilar coneixements». A nivell d’equip, Jones se suma a les aspiracions dels seus companys de donar un salt qualitatiu: «Volem ser millors que l’any passat, amb els jugadors que es van quedar i amb els nous, tindrem un millor joc que el de l’equip de la temporada passada».
Per l’aler català «és un somni fet realitat. Treballo dur perquè vull seguir aquí uns quants anys més i si pot ser fins i tot retirar-me», afirma, considerant que respecte a la LEB Or «el físic es nota. Sóc un tres i he de guanyar més pes». Durant la temporada confia «estar entre la zona mitja de la taula i la de dalt», per tenir objectius elevats i «no patir tant com l’any passat i disfrutar més de la lliga».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT