PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Vivand i el tancament de Meritxell provoquen la invasió de compradors

L’Andorra Shopping Festival sedueix els visitants que vénen atrets per la festivitat del pont del Pilar

Per E. J. M.

La gentada va envair les avingudes Carlemany i Meritxell, ahir a la tarda.
La gentada va envair les avingudes Carlemany i Meritxell, ahir a la tarda. | TONY LARA
Les compres continuen sent un atractiu destacat, i molt, per als visitants. La gran afluència de persones que durant el cap de setmana han pres, literalment, el centre neuràlgic del país demostren que els esdeveniments relacionats amb la promoció del comerç són benvinguts. Divendres va començar l’Andorra Shopping Festival, organitzat per Andorra Turisme, i que tindrà lloc fins al primer de novembre, i Escaldes-Engordany ho va aprofitar per celebrar un nou Dia Vivand durant la jornada de dissabte. Andorra la Vella no s’ha quedat enrere i, a més de celebrar la Nit Boho Chic dissabte al centre històric, ha convertit l’avinguda Meritxell en un passeig només per a vianants i compradors.

La festa Vivand s’ha celebrat de dia, i el tram de l’avinguda Carlemany per a vianants es va decorar com si es tractés del Londres dels anys 60. La consellera de Cultura i Circulació del Comú d’Escaldes-Engordany, Núria Barquín, va dir dissabte que, tot i que encara hi ha gent que no confia en el projecte, «el dia Vivand ja està consolidat i únicament es tracta de crítiques indirectes que no arriben directament al Comú», segons va declarar a l’ANA.

El Comú d’Escaldes-Engordany va situar cinc comptabilitzadors per tota la zona comercial per conèixer el detall de l’afluència de 80.000 visitants de l’última jornada Vivand. El cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, va avançar que «sembla que s’ha superat amb escreix la xifra, els marcadors dels aparcaments ja estaven plens des de bon matí».

El Comú d’Andorra la Vella va decidir tancar, en el marc de l’Andorra Shopping Festival, l’avinguda Meritxell: dissabte 10, en alguns trams, entre les sis de la tarda i les deu de la nit, i diumenge 11, tota la via des de les onze del matí fins a les onze de la nit. A més, la plaça Guillemó es va reservar per a l’emplaçament d’una exposició de vehicles i va estar restringida al trànsit durant diverses hores.

«Hi ha hagut molta gent, ha estat un èxit, tant a Meritxell com a la zona de Riberaygua i Travesseres. Encara no tenim els resultats definitius però la primera impressió és bona», va comentar el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón.

A més, dissabte al vespre-nit, per competir amb la jornada Vivand, el centre històric d’Andorra la Vella va contraatacar amb la Nit Boho Chic. La temàtica Boho Chic respon a una de les sis tendències que des d’Andorra Turisme s’han marcat per dividir les diferents zones comercials i els establiments decorin els seus aparadors durant la celebració de l’Andorra Shopping Festival.
La pròxima jornada Vivand està prevista per després de les eleccions comunals, acció que queda en mans del pròxim govern comunal, tot i que la corporació s’està plantejant d’organitzar-ne una coincidint amb el pont de la Puríssima, va avançar Calvet.

Quant al pròxim tancament de l’avinguda Meritxell, Minguillón va reiterar que «només s’ha de fer en jornades puntuals, quan està prevista molta afluència de gent. La resta de dates no és recomanable».
Les dades oficials d’afluència i d’ocupació hotelera es coneixeran entre avui i els pròxims dies, però tot apunta a que la cita ha estat un gran èxit. L’Andorra Shopping Festival continuarà programant activitats fins l’1 de novembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT