PUBLICITAT

Andorra La Vella

Experts aborden la importància de la innovació educativa

Les jornades de reflexió donen continuació a una iniciativa plena d'aportacions i experiències

Per M. C.

Una temptativa per a donar resposta a l’interrogant que planteja un concepte com el d’innovació.
Una temptativa per a donar resposta a l’interrogant que planteja un concepte com el d’innovació. | EL PERIÒDIC
«Tots els canvis impliquen innovació?» Sigui quina sigui la resposta, qui pot assegurar que aquestes modificacions siguin en positiu?, «quins criteris objectius ens permeten avaluar la innovació educativa?». Són algunes de les qüestions que nombrosos i destacats experts de l’àmbit educatiu abordaran en les V Jornades de reflexió educativa que durant el dia d’avui i en el transcurs de demà se celebren mà a mà entre La Seu d’Urgell i Andorra, tot donant continuació a una iniciativa que la degana del Col·legi oficial de doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Josefina Cambra, va catal·logar «d’exit» per la confluència d’aportacions i intercanvi d’experiències que suposa la trobada entre professionals andorrans i de Catalunya. 
 
Es tracta, en definitiva, d’una temptativa per a donar resposta a l’interrogant que planteja un «concepte com és el d’innovació, tant emprat els darrers anys que ha esdevingut una paraula buida i desgastada» i que condueix consegüentment a la pregunta ‘Un pas endavant?’, es qüestiona Cambra. La degana apunta la importància d’abordar aquesta temàtica des del punt de vista educatiu: «S’ha parlat molt d’innovació, els darrers anys, en l’àmbit econòmic. Cal veure quines aportacions ha fet aquest terme en l’ensanyament, així com analitzar, entre altres matèries, quins actors s’encarreguen de desenvolupar dita innovació».
 
«Amb l’objectiu de contribuir a discernir fins a quin punt les nostres escoles necessiten una transformació», remarca Cambra, destacades personalitats de l’àmbit de l’ensenyament intervindran per parlar sobre ‘L’educació davant del repte digital’, ‘Innovació com a mitjà, no com a fi: cap a un sistema educatiu avançat’ o ‘Innovació educativa i la sopa d’all escolar’. Aquestes exposicions aniran a càrrec de persones com Alejandro Tiana, rector de la UNED; del director jubilat de l’Escola Sant Serni de Prats i Sansor, Miquel moyà; o el president del Centre Unesco de Cataluna, Eduard Valloy. 
 
Hi assisteixen, però, altres destacats noms de l’educació, com la directora general de l’Escola i Formació Andorrana, Ester Vilarrubla, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover i la mateixa degana del Col·legi de Llicenciats, Josefina Cambra, entre altres. 
 
Aquestes jornades, organitzades pel ja esmentat Col·legi de Llicenciats de Catalunya, tenen lloc durant el dia d’avui a la sala Immaculada de la Universitat d’Andorra. Demà es reprendran en el mateix indret. D’altra banda, el proper diumenge tindrà lloc una visita de l’Andorra romànica a Sant Climent de Pal, oberta a tot el públic que desitgi assistir-hi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT