PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El conveni de BPA és a l’intranet del banc des del divendres

Els treballadors de l’entitat bancària havien estat reclamant el document en diverses ocasions

Per RAFA MORA

Una concentració silenciosa de treballadors de Banca Privada d’Andorra, en una imatge del passat mes d’abril.
Una concentració silenciosa de treballadors de Banca Privada d’Andorra, en una imatge del passat mes d’abril. | TONY LARA
Divendres a la nit, finalment, el conveni signat pels representants dels treballadors i els administradors de Banca Privada d’Andorra va aparèixer penjat a l’intranet del banc a disposició de la plantilla actual. Diverses eren les veus que sorgien de la plantilla de l’entitat bancària que reclamaven tenir accés a aquest document, que tot i haver estat signat feia temps, no tenien, segons afirmaven, a la seva disposició per poder consultar-ho.
 
Aquest document havia estat reclamat en nombroses ocasions pels treballadors, que durant l’última setmana van començar a aixecar la veu per denunciar que no tenien en mà el text amb el qual es va arribar a un acord amb l’administració de l’entitat. Pel fet de no poder llegir-ho, fins i tot alguns treballadors no amagaven el seu neguit i deixaven caure la possibilitat que, fins i tot, mai hagués estat signat com es va anunciar.
 
Divendres al vespre, però, aquest rotatiu es va posar en contacte amb els representants dels treballadors per saber si aquest document era en mans de la plantilla o no. El representant dels treballadors consultat per EL PERIÒDIC va assegurar que era totalment fals que no fos públic per a tots els treballadors. Aquell vespre el document va entrar en l’intranet.
 
Alguns dels empleats, fins i tot, van aprofitar les xarxes socials per fer broma sobre la qüestió per la rapidesa amb què el text havia estat penjat, una vegada l’alarma havia arribat als mitjans de comunicació.
El conveni dels treballadors va ser aprovat durant el passat estiu després d’unes llargues negociacions, i va ser signat al mes de setembre. Per la part de l’administració de BPA va siganr Fernando Vázquez, mentre que els representants dels treballadors van ser Lluís Pérez, Joan Gibert, Xavier Bonell i Montserrat Montes.
 
Dos comiats i una baixa voluntària / Durant la setmana passada es va saber que almenys dos treballadors han estat acomiadats de les seves feines a BPA, mentre que una d’elles ha causat baixa voluntària. Els acomiadats formaven part del restaurant VIP, com a persona encarregada, i de la Fundació BPA, respectivament. Qui ha deixat per decisió pròpia l’entitat ocupava un lloc laboral al departament d’organització i tecnologia. 
 
Es preveu una baixada de salaris / Una altra de les ‘novetats’ que esperen els treballadors d’aquesta entitat bancària andorrana és una reducció dels salaris. 
 
De fet, segons les fonts consultades per aquest rotatiu, la reducció de salari, segons afirmaria el conveni, no poden superar el 25%, amb la qual cosa la decisió de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) i dels administradors de BPA seria fer una rebaixa de fins el 20%.El que no queda clar és si la reducció salarial afectarà al gruix dels treballadors, o només a determinats llocs de treball. Així mateix, s’espera que aproximadament en un mes la feina que s’està fent per esclarir quins serien els actius bons de l’entitat acabi en l’esperada transició cap al banc pont o Vall Banc. Per això, les previsions que maneguen alguns és de mitjans de novembre, tot i que aquesta data podria variar en funció de com avancin els treballs interns i els estudis que s’estan duent a terme des de fa mesos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT