PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Gairebé 500.000 € en nou indemnitzacions

L’AREB ha notificat a dos empleats més de BPA el seu acomiadament

Per R. MORA / E. JOVER

El ministre de Finances, Jordi Cinca, en un recés del Consell, ahir.
El ministre de Finances, Jordi Cinca, en un recés del Consell, ahir. | TONY LARA
L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va per feina. Encara no coneix, o no ha anunciat, quina serà la resolució final de Banca Privada d’Andorra (BPA) i ja ha iniciat els acomiadaments de la plantilla de l’entitat. Per afrontar els nou acomiadaments que l’AREB ja ha formalitzat –ahir se’n van sumar altres dos a la llista–, l’entitat bancària haurà de fer una despesa de gairebé mig milió d’euros, segons les fonts consultades per aquest rotatiu.  Això suposaria, a grosso modo, una mitjana d’uns 55.000 euros per empleat.
 
L’AREB continua la política de destrucció de personal i ahir mateix va notificar que ja no requereix del servei de dues persones més: una que treballava al departament de lingüística i una altra a BPA Fons. Els prop de 500.000 euros en indemnitzacions inclouen els dos nous acomiadaments, però no els futurs. A més a més, l’AREB té la intenció de seguir notificant, avui i en els pròxims dies, més rescissions de contracte.
 
Degoteig de cessaments / La setmana passada l’AREB va iniciar l’anunci d’acomiadaments, que van arribant en comptagotes, sense pressa però sense pausa. Ja s’ha prescindit dels serveis de l’encarregada del restaurant VIP i de la gerent de la Fundació BPA. També de quatre treballadors que ocupaven recursos humans, la secretaria de direcció general adjunta, un del departament de comptes numerats, un gestor i un del departament de control. Un altre empleat, del departament d’organització i tecnologia, ha deixat l’entitat per voluntat pròpia i l’AREB li va comunicar la setmana passada que acceptava la seva renúncia.
 
BPA, el tema de l'any / Lògicament, el cas BPA va ser un dels temes que van centrar la sessió ordinària del Consell general celebrada ahir. Davant d’una pregunta del conseller liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va recordar la situació actual dels números de BPA: el balanç, a 31 de maig del 2015, era de 1.588 milions d’euros. Els passius de BPA es van valorar en 1.691 milions d’euros i l’AREB va calcular la pèrdua de BPA, per la via de la resolució, en un valor negatiu de 103 milions d’euros; per tant, restant aquest milions dels passius, el resultat és un actiu de 1.588 milions d’euros. 
 
Cinca va insistir que «la clientela de BPA no pot treure els diners del banc perquè estan bloquejats, no perduts», i va reiterar la voluntat que tothom recuperi el màxim de dipòsits possibles. Quant a la demanda presentada pels accionistes majoritaris de l’entitat, valorada en 356 milions d’euros, el ministre va assegurar que «el Govern no ha de pagar res» i no ha fet cap provisió de fons. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT