PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS participa a la trobada del Comitè Mediterrani de la IS

López i Alís es reuneixen amb membres del PSC i del PSOE

Per EL PERIÒDIC

El conseller del PS, Pere López, i Carme Chacón, ahir a Barcelona.
El conseller del PS, Pere López, i Carme Chacón, ahir a Barcelona. | PS
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís i Pere López, van participar ahir en la reunió del Comitè Mediterrani de la Internacional Socialista (IS) que s’està celebrant a Barcelona i que conclou avui dimarts. A banda d’assistir a les ponències i taules rodones que se celebraran sobre diferents qüestions, els dos parlamentaris van mantenir trobades amb representants tant de diferents formacions, entre elles el PSC i el PSOE, com amb representants de petits Estats europeus.
Per la fi dels conflictes – Per la Pau al Mediterrani. Aquest és l’eix de les jornades, que aborden, especialment, la crisi dels refugiats així com les possibles iniciatives polítiques que es poden dur a terme per afrontar-la i també mesures de futur per aconseguir la resolució d’aquests conflictes. Els encarregats d’inaugurar la reunió van ser el president de la IS, Luís Ayala, i la presidenta del Comitè del Mediterrani de l’organisme, i a la vegada secretària de Relacions Internacionals del PSOE, Carme Chacón, confirmada tot just el passat cap de setmana com a cap de llista per Barcelona en les eleccions generals que s’han de celebrar a Espanya el proper 20 de desembre.
Chacón va ser, justament, una de les dirigents socialistes amb qui els consellers del PS van mantenir una reunió. A la tarda, López es va trobar amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que feia poques hores que acabava de viure la primera sessió de la nova legislatura al Parlament de Catalunya. Amb els dos dirigents socialistes es va abordar la situació dels respectius partits a pocs mesos de les cites electorals –generals en el cas d’Espanya i comunals en el cas d’Andorra–, projectes de cooperació entre els dos països i, també, l’estat de les negociacions amb la Unió Europea per a l’acord d’associació.
També s’han mantingut reunions amb representants de les formacions socialistes d’altres petits Estats del Mediterrani com Malta o Xipre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT