PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’AREB rebrà les ofertes de compra de Vall Banc fins al 9 de novembre

L’Agència acaba d’iniciar el procés de venda de l’entitat pont de Banca Privada d’Andorra/ Key Capital Partners ha estat designada com a únic interlocutor vàlid per gestionar el tràmit

Per El Periòdic

La plantilla de Banca Privada d’Andorra, en una protesta per exigir solucions a la intervenció de l’entitat bancària.
La plantilla de Banca Privada d’Andorra, en una protesta per exigir solucions a la intervenció de l’entitat bancària. | TONY LARA
L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha iniciat el procés de venda de Vall Banc, S. A. U., l’entitat pont a la qual s’han traspassat els actius de Banca Privada d’Andorra (BPA), l’entitat intervinguda des del març passat. L’AREB ho va anunciar ahir al vespre en un comunicat remès als mitjans de comunicació. La data límit per presentar les declaracions d’interès de compra s’ha fixat en dilluns 9 de novembre. L’Agència va puntualitzar que «el procés de venda tindrà lloc de forma paral·lela a la implementació de les darreres mesures de resolució que queden pendents d’acord amb el Pla de resolució de BPA». 
 
Segons la Llei 8/2015, del 2 d’abril, de Mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries, l’anomenada «llei BPA», l’objectiu del procés obert ahir és «seleccionar l’oferta que suposi l’ús més efectiu dels recursos públics, subjecte a determinades condicions i criteris, i mitjançant un procediment competitiu, transparent, objectiu i no discriminatori».
 
UN PROCÉS EN TRES FASES/ L’AREB especifica quines són les fases del procés de venda de Vall Banc. En primer lloc, la indicació d’interessos. Amb l’assessorament de l’empresa Key Capital Partners, l’AREB convida les empreses interessades a presentar per escrit les seves declaracions d’interès en el procés de compra. L’AREB analitzarà cada oferta fil per randa tenint en compte els criteris definits. Els que siguin identificats potencials compradors podran participar en la segona fase del procés.
 
La segona fase del procés de venda seran «les ofertes vinculants». Els potencials compradors identificats en la primera fase, disposaran d’un període de temps determinat per dur a terme «un procés de due diligence sobre Vall Banc S.A.U. previ a la presentació de les ofertes vinculants». El due diligence és una auditoria, la investigació prèvia d’una empresa o d’una persona abans de formalitzar la firma d’un contracte o d’una llei delicada, com és el cas de la venda de Vall Banc.
 
Finalment, en la tercera i última fase del procés, l’AREB, sempre assistida per Key Capital Partners, avaluarà les ofertes rebudes i, d’acord amb els criteris establerts prèviament, seleccionarà l’oferta guanyadora. La ponderació dels criteris de selecció es comunicarà als potencials compradors convidats a participar en la segona fase del procés. L’AREB subratlla que «la selecció de l’oferta guanyadora quedarà subjecta a l’acceptació del contracte de compravenda per part del comprador». Un cop decidida l’oferta guanyadora, l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) determinarà la idoneïtat del comprador seleccionat per l’AREB.
Key Capital Partners ha estat designada com l’entitat de contacte per als possibles compradors de Vall Banc. L’empresa és l’únic interlocutor autoritzat en l’operació de venda de l’entitat pont. 
 
Després de set mesos d’incertesa, des que es va publicar la nota del FinCEN i l’INAF va intervenir BPA, el procés de venda de l’entitat pont s’inicia tot i que, en cap moment, s’han fet públiques les xifres que barallen els possibles compradors. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT