Els andorrans no són capaços d’anotar en tota la segona part

Per JOAN JOSEP BLASCO

Kim Jordan es veu del tot superat per un jugador de la selecció lituana.
Kim Jordan es veu del tot superat per un jugador de la selecció lituana. | Regbis.lt
Poca cosa van poder fer els isards davant la superioritat lituana. El combinat bàltic lidera el grup i fins ara compta tots els seus partits per victpòries. Davant els andorrans van tornar a demostrar perquè es troben en aquesta posició. La diferència va ser de 32 punts (49-17).

Els locals van marcar el ritme des d’un bon començament, però el conjunt dirigit per Jeannot Martinho va aguantar l’embestida. Al primer minut Mikalcius aconseguia el primer assaig de la tarda. Ginesta retallava distàncies mitjançant un cop de càstig, però Kalinauskas aconseguia una nova marca al minut 12. Quatre després eren els andorrans qui plantaven l’oval i la transformació de Ginesta va permetre posar l’empat (10-10). Però a partir d’aquest moment la maquinària de Lituània va començar a fer mal de veritat. En menys de vint minuts van aconseguir un parcial de 22-0, amb quatre assajos, obra de Poskevicius, Radzius, Vilimavicius i Mikalcius. Just abans del descans una marca de Joan Fité transformada per Ginesta posava el 32-17 al descans.

En la represa la superioritat local encara va ser més evident. Els isards no van ser capaços de fer moure el marcador al seu favor. En canvi els bàltics no van aturar-se per posar encara més diferències. L’assaig només de sortida de Bloskys ja indicava quines eren les intencions. Després va seguir-li un de Viliomavicus, transformat per ell mateix. Al 63 Zibolis obtenia una altra marca. Eren 32 punts de diferència els que existien entre un equip i un altre i els lituans ja no va voler fer més sang fins al final de l’enfrontament.

Amb aquesta derrota Andorra compta amb un balanç de dues victòries i tres derrotes en els cinc partits que ha disputat en aquesta edició de la Copa Europea de Nacions. Acumula 9 punts, per ocupar la quarta plaça de la classificació. Només té per darrera a Hongria, que té un ple de derrotes i compta amb quatre punts. Lituània és el líder indiscutible d’aquesta Divisió 2B, amb un sis de sis i trenta punts al caseller.