PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Alerta per repetides estafes amb bitllets de 5 euros als comerciants

El cos de seguretat rep diverses denúncies per part d’establiments enganyats en fer operacions de canvi

Per EL PERIÒDIC

Els presumptes estafadors retiren part dels bitllets del feix, obtenint del bescanvi una xifra superior a la pactada amb el treballador de l’establiment.
Els presumptes estafadors retiren part dels bitllets del feix, obtenint del bescanvi una xifra superior a la pactada amb el treballador de l’establiment. | EL PERIÒDIC
El cos de la Policia va emetre ahir un comunicat per alertar als comerciants sobre repetides estafes efectuades en diversos negocis del país. Segons les versions dels diferents demandants que els darrers dies van fer constància dels intercanvis fraudulents a l’edifici administratiu de l’Obac, amb la voluntat d’obtenir bitllets d’un valor superior, els autors de l’engany ofereixen un feix de bitllets de cinc euros que desproveeixen abans de realitzar la transacció, obtenint d’aquesta manera més diners dels que realment entreguen.

Els agents investiguen en l’actualitat l’autoria dels fets, que per ara no apunta a un nombre determinat de persones. No obstant i, tal com es constata a través de l’advertència emesa ahir per part del servei de seguretat, els suposats estafadors serien originaris de l’est continental i es caracteritzarien, presumptament, per un color de pell molt morena. La Policia recomana als treballadors dels establiments rebutjar aquest tipus d’operacions i requerir els serveis d’immediat en trobar-se en la situació.

Passos per a l’estafa/ Segons el que es desprèn de les denúncies recollides fins ara, els afectats coincideixen en al·legar que els presumptes autors sol·liciten una xifra superior als 20 euros tot mostrant nombrosos bitllets de cinc al treballador del negoci. Un cop aquest darrer comprova la quantia que es vol intercanviar i que es tracta de diners en curs legal, l’interlocutor recupera el feix amb el pretext d’endreçar-lo o comptar de nou la quantitat. En aquest moment aprofita per, suposadament i davant mateix l’empleat del comerç, realitzar una maniobra amb què extreu bitllets del lligall de manera hàbil i discreta, segons consta a l’informe policíac.
És així com hipotèticament aprofitaria per guardar-se part de la suma a bescanviar sense que l’encarregat de la caixa ho adverteixi i obtindria més diners dels que finalment el comerciant retorna al calaix registrador.

Tal com s’evidencia mitjançant l’avís, es tracta d’una tècnica altament perfeccionada. El cos de seguretat fa palesa una sorprenent qualitat executòria, amb la que presumptament compten els individus i segons es desprèn de les declaracions dels demandants. Per tant no es tractaria de simples aficionats; les suposades víctimes de l’intercanvi fraudulent no perden de vista, generalment, els feixos de bitllets de cinc euros que els hi presenten els presumptes estafadors.

Perfil incert/ Malgrat que el comunicat amb que s’alerta a la població sobre les reiterades estafes donades darrerament es parla de persones amb pell molt morena, no és tracta d’un perfil definitiu. L’advertència feta pública ahir indicaria que es tracta de persones de pell fosca en la majoria de casos, no essent aquesta per tant una característica concloent.

De la mateixa manera, sobre l’origen dels presumptes autors, s’identifiquen territoris de l’Europa de l’est com la seva possible procedència, cosa en la que per ara es basarien les investigacions en curs.

Vistes les reiterades denúncies per estafes amb bitllets de cinc euros els darrers dies, el cos de seguretat adverteix els treballadors que, en cas de trobar-se en una situació similar, no han d’acceptar realitzar l’intercanvi amb els presumptes autors d’aquests cops. De trobar-s’hi, la Policia recomana que se sol·liciti els seus serveis de manera immediata.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT