PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Últim dia perquè l’AREB rebi les ofertes per Vall Banc

Les propostes que compleixin els requisits seran auditades

Per E. J. M.

Cartell de la seu central de Banca Privada d’Andorra.
Cartell de la seu central de Banca Privada d’Andorra. | TONY LARA
L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va iniciar el 29 d’octubre el procés de venda de Vall Banc, S. A. U., l’entitat pont a la qual s’han traspassat els actius de Banca Privada d’Andorra (BPA), i avui, 9 de novembre, s’esgota el termini per rebre les declaracions d’interès de compra. Fins ara s’ha parlat d’una vintena d’entitats interessades, però les ofertes determinaran quantes opcions de venda de Vall Banc existeixen realment.

Amb l’assessorament de l’empresa Key Capital Partners –l’únic interlocutor autoritzat en l’operació de venda de l’entitat pont–, l’AREB convida les empreses interessades a presentar per escrit les seves declaracions d’interès en el procés de compra de Vall Banc. L’AREB analitzarà cada oferta i les que compleixin els requisits establerts podran participar en la segona fase del procés, la de «les ofertes vinculants», en què s’auditaran les entitats postulants.

Finalment, en la tercera i última fase del procés, l’AREB avaluarà les ofertes rebudes i, d’acord amb els criteris establerts prèviament, seleccionarà l’oferta guanyadora. Un cop decidida l’oferta guanyadora, l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) determinarà la idoneïtat del comprador seleccionat per l’AREB.

L’AREB ha matisat que «el procés de venda tindrà lloc de forma paral·lela a la implementació de les darreres mesures de resolució que queden pendents d’acord amb el Pla de resolució de BPA».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT