En aquest període el Tarascó, líder invicte, materialitza tres assaigs

Per JOAN JOSEP BLASCO

Un dels quatre assaigs que va aconseguir el Tarascó a l’Estadi Nacional.
Un dels quatre assaigs que va aconseguir el Tarascó a l’Estadi Nacional. | Emilio Prenas
Tota la feia feta fins llavors es va quedar en no res. En només cinc minuts el VPC va rebre tres assaigs que van permetre al Tarascó, el líder imbatut, adjudicar-se una nova victòria (10-26), la sisena consecutiva. Els andorrans, fins ben entrada la segona part, estaven fent el que calia per ser els primer en vèncer al conjunt de l’Arieja i trencar-li la dinàmica que porta.

Simon no va tenir el mateix encert que en anteriors ocasions amb els llançaments a pals. Al quart d’hora errava un cop de càstig. El Tarascó es va posar per davant al minut 27, amb un assaig que no era transformat. Els andorrans reaccionaven i tres minuts després aconseguien posar-se per davant, amb un cop de càstig de Jamrulidze que aquest cop sí Simon encertava amb el xut posterior. Amb 7-5 s’arribava al descans.
En la represa el llançament de Simon en un cop de càstig es quedava curt. Però al 55 aconseguia materialitzar una nova penalitat. La benzina dels andorrans va arribar fins aquí, perquè en cinc minuts nefastos els francesos s’asseguraven la victòria. Al 60 aconseguien un assaig col·lectiu, que era transformat. En una pèrdua de pilota materialitzaven una nova marca, també tranformada, que complicava el partit. I tot seguit interceptaven l’oval en una passada per fer una llarga cursa per encarar en solitari la línia d’assaig. També aconseguien transformant-lo. El VPC estava tocat i no va poder fer res per reduir distàncies. Tosatti era expulsat en el tram final per una agressió. Els de l’Arieja, sabent-se guanyadors, van posar el seu tempo de partit per a que no es produís cap sorpresa.

L’entrenador del VPC, Manuel Romo, es mostrava decebut per com s’havia desenvolupat la segona part. «És molt dur d’assumir. Estic molt dolgut. Un partit que es podria haver quedat a casa nostra s’ha escapat», afirmava el tècnic, remarcant que no es poden produir certes errades que costen partits: «Aquestes davallades de tensió i concentració ens penalitza moltíssim». Un altre cop el conjunt andorrà va demostrar que té problemes per materialitzar assaigs, tot i el domini amb l’oval a les mans. «Tenim molta possessió, però ens costa molt marcar». Just abans d’aquest enfrontament va jugar el seu el segon equip, que també va ser derrotat (7-28).

El femení és segon

Pel matí l’Estadi Nacional va acollir el torneig de rugbi 7 femení amb el VPC, l’Alberes i el Tarascó. Les andorranes van perdre per un ajustat 7-5 amb l’Alberes, amb un assaig transformat en els instants finals per part de les franceses. Contra el Tarascó es van imposar per 38-7. En l’altre partit l’Alberes va vèncer de forma clara al Tarascó (50-7) i es va adjudicar el torneig. «Hem fet un bon torneig. Físicament i tècnicament les nostres jugadores han millorat molt i es donen compte del canvi fet respecte l’any passat», indica el tècnic, Jeannot Martinho. El proper torneig serà a Tarascó el 28 d’aquest mes, amb l’amfitrió, VPC, Castres i Carcassonne.