PUBLICITAT

Andorra La Vella

Raiffeisen.ad presenta un recurs per l’adjudicació de Vall Banc

Nomen assegura no voler aturar el procés i que la Batllia «decideixi»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Feliubadaló, Nomen i Sánchez abans de la seva compareixença, ahir.
Feliubadaló, Nomen i Sánchez abans de la seva compareixença, ahir. | TONY LARA
La societat cooperativa Raiffeisen.ad va formular davant la Batllia un recurs contra les bases del concurs d’adjudicació de Vall Banc. Segons els membres de la cooperativa, el  citat plec de bases no respecta el principi de concurrència, el de publicitat ni les disposicions de la llei BPA.

El president de Raiffeisen.ad, Eusebi Nomen, va denunciar que no es va publicar al BOPA ni a cap mitjà l’adjudicació de Key Capital per part de l’AREB i va afirmar que és del tot insuficient el termini de temps de 12 dies naturals que es va atorgar a la confecció del procés. Nomen, a més, va aprofundir que «el plec de bases no respecta les disposicions legals de pèrdua de condició d’entitat pont» i que Vall Banc conté un balanç previsional a 30 de juny per 1.125 milions d’euros i aquest extrem «és fals» i «és impossible, ja que s’entén que el plec de bases ha de presentar informació financera real». Nomen va recordar que «l’opció de Raiffeisen es limitaria a 180 milions de destrucció de valor i la de Vall Banc, 525 milions» i que aquest fet portaria una pèrdua dels 210 milions de recursos propis de BPA, dels 63 milions invertits pels ciutadans en accions preferents de BPA i una pèrdua d’entre 137 milions i 202 milions de saldos de clients. És a dir, «entre un 13% i un 20% dels saldos», va puntualitzar el membre de la cooperativa.

«Se’ns està discriminant»/ Els representants de la cooperativa van assegurar que «no pretenem aturar el procés de venda de Vall Banc i que només hem presentat un recurs en entendre que no s’han respectat els plecs de bases. Ara, que sigui la Batllia qui prengui una decisió».

Un altre membre de Raiffeisen.ad, Xavier Feliubadaló, va apuntar que es trobaven davant d’un cas de discriminació «claríssim», perquè no s’entén que «insisteixin en una solució com aquesta, que destrueix més valor» i que, com a país, no ens agrada veure «un procediment tan fosc».

Nomen va deixar clar que «ens avergonyeix haver de portar les nostres institucions a la Batllia, però nosaltres actuem amb transparència i hem avisat reiteradament que s’estava agafant un camí sense sentit». També va afegir que «algú s’està beneficiant d’aquesta destrucció de valor o hi ha una voluntat de fer mal».  A més, també va assegurar no entendre perquè «no se’ns deixa participar en el procés i perquè se’ns discrimina d’aquesta manera, quan la llei  BPA estableix que hi ha diverses eines de resolució, a banda de la reestructuració». «Per què es fa un plec de bases amb una única via de solució quan l’AREB té una oferta d’una cooperativa fortament capitalitzada?» i «perquè l’única alternativa és la de l’entitat pont, que comporta una major destrucció de valor?» es va preguntar Nomen.

«El que està passant és tan gros i tan evident que tot això acabarà a Estrasbourg», va cloure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT