PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

«Camprabassa és insostenible»

SDP ha fet un estudi que ofereix propostes per rellançar Naturlandia

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la compareixença d’ahir a la seu del partit.
Un moment de la compareixença d’ahir a la seu del partit. | El Periòdic
Una representació d’SDP encapçalada pel conseller del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, va presentar ahir un estudi d’aproximació a la posició actual de Camprabassa que, segons asseguren, demostren que la situació de Naturlandia és insostenible. L’informe subratlla uns resultats que Roig va assegurar que «donarien resultats negatius fins a l’any 2038» en cas de continuar amb la gestió i model de negoci actuals i que, en definitiva, el comú ha sobrepassat el sostre d’endeutament permès per la llei. El conseller socialdemòcrata, a més, va indicar que les conclusions recollides en l’informe «demostren que el pla de negoci actual no és efectiu ni és una eina adequada per orientar el redreçament econòmic que requereix el parc». 
Els membres socialdemòcrates, també, van oferir diverses propostes per rellançar aquesta Naturlandia com, per exemple, no dur a terme inversions durant uns anys i avaluar quines atraccions són les més rendibles.
El membre de la plataforma Lauredià en Comú va afirmar que una de les premisses del pla de negoci actual era la reducció de la despesa en el capítol de personal de Naturlandia i va explicar que «la despesa en aquest àmbit s’ha multiplicat incrementant-se en mig milió d’euros». «El pla de negoci actual no l’han sabut seguir ni les persones que estan al capdavant de la societat», va afegir. 
Roig va argumentar que «la continuïtat del parc passa pel compromís que manté el comú de Sant Julià», però que l’anàlisi financera del comú i les limitacions legals d’endeutament existents, indiquen clarament que «sense un canvi en el model de negoci i de gestió, el comú de Sant Julià no tindrà capacitat de revertir les pèrdues que l’explotació del parc continua generant».
En aquest sentit, el conseller d’SDP va sostenir que l’informe del Tribunal de Comptes de l’any 2013 ja apuntava que el sostre d’endeutament s’havia superat en un milió d’euros, i per tant, segons aquest estudi, « avui dia, la capacitat de finançament del comú envers Camprabassa és nul·la, ja que s’ha superat el sostre d’endeutament». Roig va confirmar que, tot i que la situació econòmica i financera actual «té dubtoses perspectives de sostenibilitat», aquesta dinàmica es pot revertir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT