PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mateixos objectius i més ganes de millorar

Irineu Esteve afronta la temporada amb el Mundial júnior en ment

Per Albert Canes

Joan Erola, Josep Maria Cabanes, Albert Coma, Carola Vila i Irineu Esteve, en la presentació de la temporada.
Joan Erola, Josep Maria Cabanes, Albert Coma, Carola Vila i Irineu Esteve, en la presentació de la temporada. | FAE
Amb una pretemporada plena d’entrenaments a les esquenes, l’equip d’esquí de fons de la Federació, format per Irineu Esteve i la nova incorporació, Carola Vila, miren ja directament cap a les primeres competicions de la temporada. Si el temps i la neu ho permeten, la primera parada del calendari serà una prova FIS a Val Formazza, Itàlia. Serà la competició inicial d’una temporada que es presenta amb els mateixos objectius per a Esteve i ambició per a Vila. 
 
El jove esquiador de fons se centrarà novament en el circuit de Copa d’Europa i tindrà com a prova principal de la temporada el Mundial junior que es realitza a mitjans de febrer a Rasnov, Romania. Farà el mateix que la temporada passada, però el tècnic de la FAE, Joan Erola, demana a Esteve donar un pas endavant i millorar els resultats marcats l’any passat, entre els quals hi ha la vuitena i dotzena plaça als Mundial júnior. «Els objeciuts que vam marcar, l’Irineu els va superar de bon tros i per aquest, sé que és una forta exigència, però hem de treballar per aconseguir millorar els resultats», va explicar l’entrenador. 
 
Els objectius segueixen mantenint-se, però les ganes i l’estat físic és superior a la temporada passada. El que cal ara és comprovar que la feina realitzada a l’estiu i aquestes darreres setmanes és bona per afrontar una temporada il·lusionant. Així ho apuntava Esteve: «Crec que els entrenaments que hem fet han estat bons, millor que els de l’any passat. Tinc ganes de competir per veure quin és el meu nivell exacte perquè ara mateix no ho sé». Els objectius ambiciosos de l’esquiador andorrà no li afegeixen més pressió de la que ell ja es marca, segons va apuntar ell mateix: «Sempre hi ha una mica de pressió, però intento no posar-me’n massa». 
 
Vila, la primera referència femenina/ Erola també va exposar els objectius marcats per a la nova incorporació femenina de l’equip, que primer realitzarà diverses competicions FIS per veure el nivell en el qual es troba abans de decidir si competirà en Copes d’Europa en categoria aspirant. «No volem córrer amb cap d’ells dos ni saltar-nos passos. Els objectius sempre els marquem en les seves categories», va explicar el tècnic d’esquí de fons. Per la seva part, Vila es mostra en la mateixa línia que Esteve en quant al desig de començar la temporada: «Tinc ganes de començar a esquiar perquè amb el que hem fet a l’estiu no podem saber gaire quin és el nivell. També tenim ganes de veure si tot el que hem entrenat dóna resultats o no».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT