PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol avisa Minguillón que encara s’ha d’aprovar el pressupost

La candidata de DA considera que Cd’I necessita ser coherent per rebre el suport/ L’oposició carrega contra el cònsol major per signar en contra de l’heliport a la Comella

Per R. Mora

L’actual cònsol i candidat a encapçalar la casa comuna de la capital, Jordi Minguillón, amb el veí Josep Guitart.
L’actual cònsol i candidat a encapçalar la casa comuna de la capital, Jordi Minguillón, amb el veí Josep Guitart. | CD'I/LD'I
que Jordi Minguillón, cònsol major d’Andorra la Vella i cap de llista de Cd’I+Ld’A a les pròximes eleccions comunals, signés dijous en contra de la construcció de l’heliport nacional a la Comella, ha fet esclatar la caixa dels trons. Aquest acte ha estat considerat com un èxit pels veïns que s’havien unit en contra del projecte, però l’oposició al complet s’ha llançat en tromba, incloent-hi al cap de Govern, Toni Martí, que ahir va deixar anar un «allà ell» molt clarificador. És més, els actuals socis de Govern al comú, Demòcrates per Andorra, van avisar el cònsol que encara falta per aprovar el pressupost, i que «necessitarà suport», en paraules de Conxita Marsol, cap de llista de DA per a les eleccions. La batalla està servida.
 
«Veurem què passa amb el pressupost, que encara s’ha d’aprovar pel consell de comú, que no sabem si serà abans o després de les eleccions», va manifestar ahir Marsol, que hi va afegir al respecte del suport necessari de Cd’I per tirar endavant els comptes: «Ara per ara el consell no sé si té el suport». Però Conxita Marsol va anar més enllà en va qualificar d’«incoherent i electoralista» l’actitud de Minguillón respecte a l’heliport. «Ara corre que vaig a firmar, perquè hi ha eleccions. Es veu massa l’electoralisme», va denunciar, deixant anar que la unió amb els Liberals d’Andorra en les pròximes eleccions ha estat la clau per fer el pas de signar en contra de la infraestructura: «En el fons és el pacte amb els Liberals, no devien parlar de tots els temes i ara s’han vist en la necessitat de fer algun gest».
 
A més, Marsol també va atacar el cònsol pel fet que convoqués una roda de premsa el passat dijous per anunciar que compliria amb la sentència del GAdA, o que anunciés ara que apujaria «el 2% el sou als funcionaris». «És electoralista», va insistir Marsol, «quan fa quatre anys no ha fet ni cas, sis anys sense voler pagar el GAdA, i ara aprofita per dir que pujarà el 2%». 
 
Per la seva part, la reacció de DA va tenir resposta també en boca del cap de Govern, Toni Martí, que va dir: «El senyor Minguillón ens va proposar no un, sinó set terrenys». «No calia», va continuar Martí, que va deixar anar un «allà ell» en referència a la signatura que va fer pública la coalició de Minguillón en contra de l’heliport. En tot cas, el cap de Govern va recordar el que ja va dir fa uns dies, que en cap cas no es construirà l’heliport nacional allà on hi hagi el rebuig de qualsevol comú: «No anirem en contra de la voluntat del comú, no del d’Andorra la Vella, que ens va oferir aquests terrenys, sinó contra la voluntat de cap comú».
 
PS ataca, SDP prefereix callar / Els altres dos candidats a les eleccions, Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés-Sentit Comú (SDP), es van posicionar al respecte de manera diferent. Per part d’aquests últims, Delfí Roca, cap de llista d’SDP es va manifestar, literalment, amb un «no hi ha cap comentari a fer», mentre que Dolors Carmona, des del PS, va destacar: «És una mostra més de la incoherència de l’acció política que fa fins ara». Segons Carmona, «no entenem nosaltres ni tampoc els ciutadans», els quals creu que estan patint «una manca de respecte». En tot cas, Carmona va insistir en què el seu partit es mostrarà en contra d’un heliport «en zona urbana», i menys «a una zona com la Comella que és el pulmó de la parròquia, i construir-ho allà seria hipotecar la zona. 

Els veïns de la zona celebren l’adhesió, però amb recel/ El que a priori podria semblar una incoherència és celebrat des de la conjunció de veïns de la Comella aferrats contra de la hipotètica construcció de l’heliport prop de les seves llars. Un dels membres de la iniciativa ciutadana de rebuig a la infraestructura, Josep Guitart, celebrava ahir l’adhesió del cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, a la Plataforma veïnal contra l’heliport de la Comella.
 
Qüestionat sobre la responsabilitat del mandatari en la proposició d’aquest terreny per part del Comú, Guitart recorda que qui signava la carta amb què s’oferia la zona era l’ara ministra de Salut, Rosa Ferrer. A l’espera de la publicació dels programes electorals i recelós davant la possibilitat que aquests s’incompleixin un cop el grup polític sigui a l’administració, el veí ja va advertir que «seria molt greu que els representants polítics seguissin endavant amb la iniciativa malgrat l’oposició de la ciutadania». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT