PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El consell de ministres aprova avui el reglament de la llei de pensions

Per EL PERIÒDIC

Jordi Cinca, en una compareixença posterior al Consell de ministres
Jordi Cinca, en una compareixença posterior al Consell de ministres | Tony Lara
El cap de Govern, Toni Martí, va remetre una carta a la Plataforma Sindical on anunciava que ja han desenvolupat el reglament de la Llei qualificada de creació i de regulació del pla de pensions de la funció pública  i que, en principi, avui es presentarà l’esmentat reglament al Consell de Ministres per a la seva aprovació.
En referència a la Comissió de Seguiment que controli el Pla de Pensions i les entitats gestores i dipositàries dels fons que els treballadors de l’Administració Pública destinen a les seves pensions, Martí va informar que s’havia creat amb un total de 12 membres i que, d’altra banda, l’Executiu va tramitar una proposta del Plec de Bases de les que ara aquesta comissió ha de donar el vist-i-plau  per poder seguir endavant amb el procés d’aprovació. El Govern procedirà a la publicació del text i a la canalització de les ofertes i la comissió de seguiment haurà de fer la proposta d’adjudicació de les entitats dispositària i gestora. 
En el comunicat, Martí va reiterar que, un cop disposin del Plec deBases, el rendiment estimat serà del 3,5%, tot i que avui és del 0,25% anual per part de les entitats bancàries escollides, Crèdit Andorrà i MoraBanc, que són les que reben, aproximadament, el 75% de les nòmines dels treballadors.
Els assalariats que contribueixen al Pla de Pensions són 1543, que representen un 68% dels treballadors i, d’aquests, un 97% ha escollit aportar un 3% al fons de jubilació. D’aquest manera, ja han aportat 313.846,93 euros destinats a la seva jubilació i, segons explica Martí en la seva carta dirigida a la Plataforma Sindical, el Govern ha aportat la mateixa quantitat entre juny i setembre. Així, l’Executiu explica que es va preveure una partida de 4,5 milions d’euros al pressupost del 2015 i es compromet a renovar el compromís durant els propers anys, en concepte de prestacions de jubilació, tal com recull la Llei del Pla de Pensions. 
Finalment, recorden que els triennis es van descongelar, un fet que comporta a la seva antiguitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT