PUBLICITAT

Canillo

Un taller mostra als infants a crear les seves pròpies bosses de paper

Coincidint amb la setmana dels residus es vetlla per conscienciar

Per EL PERIÒDIC

Un infant participa com a comerciant a la fira de les oportunitats de la parròquia.
Un infant participa com a comerciant a la fira de les oportunitats de la parròquia. | EL PERIÒDIC
El Govern d’Andorra no és l’únic que vetlla pel verd i el medi ambient. L’eficiència energètica però sobretot la sostenibilitat són dos conceptes per a la difusió i promoció dels quals treballen totes les administracions locals. Bona mostra d’això són les diferents accions que el Comú de Canillo ha preparat per al cap de setmana que s’aveïna i tot coincidint amb la celebració de la Setmana europea de la prevenció de residus.
 
Aquest diumenge, dia 29, els pares podran dur els infants a gaudir d’una activitat amb què no només es distrauran i faran quelcom diferent sinó que, a més, els inculcaran valors en favor del bé del planeta. A partir de dos quarts de dotze, a la plaça del Palau de Gel de Canillo, s’impartirà un taller encarat pels més petits i destinat a ensenyar-los com tornar a aprofitar els papers de diari per a una altra activitat en què, fins fa ben poc, també es contribuia a la contaminació de la Terra. Es tracta de crear bosses de paper pròpies, a través dels fulls de periòdics que ja han estat llegits i que, per tant, poden ser reutilitzats per a altres finalitats.
 
Aquesta activitat, destinada a tots els nens tant residents com els que es puguin apropar tot coincidint amb –l’a priori– obertura de les estacions d’esquí es desenvoluparà en paral·lel al mercat d’intercanvi i de segona mà. Es tracta d’una trobada ja consolidada a la parròquia i molt òptima tant per als qui volen desfer-se de coses encara utilitzables com per als qui vulguin trobar productes interessants i en bon estat, aptes per a fer-los servir, però a un preu menys elevat que el que es troba al mercat corrent.
 
Aquest any, no obstant, es farà un canvi en la ubicació de l’esdeveniment. Si bé anys enrere la trobada se celebrava a l’interior de l’edifici del Telecabina, en aquesta ocasió les paradetes es muntaran a la plaça que queda al davant del Palau de Gel d’Andorra.
La passada edició, la reunió de comerciants per un dia i oberta a tothom que vulgui intercanviar productes, va comptar amb la participació de fins a 37 paradistes. No obstant, enguany no serà possible comptar amb tanta oferta ja que, tal com s’informa a través del web agenda.ad, aquesta vegada només hi ha disponibles 25 places.
 
El desenvolupament d’aquest espai d’intercanvi s’encara a conscienciar no només els infants sinó la societat en general de la importància d’aprofitar els recursos de què disposem i vetllar, d’aquesta manera per la sostenibilitat. Aquesta mesura precisament persegueix aquest objectiu, a més de cercar el consum econòmic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT