PUBLICITAT

Andorra la Vella

Costa veu al Govern «immers en una crisi de credibilitat»

El grup liberal considera que l’Executiu incompleix la llei

Per R. MORA

Els membres del grup parlamentari liberal.
Els membres del grup parlamentari liberal. | TONY LARA
El grup parlamentari liberal va apuntar ahir directe al cor de la confiança del Govern. Segons el conseller Ferran Costa, l’Executiu està «immers en una crisi de credibilitat profunda», tot assegurant que les «excuses» del gabinet de Toni Martí arran de diversos «incompliments» són «poc vàlides per al comú dels mortals». Liberals d’Andorra va acusar ahir el partit en el govern d’un «reiterat i constant incompliment de la llei», en paraules de la també consellera Judith Pallarés, i en referència  a l’aprovació tardana del pressupost.
 
Pallarés i Costa van explicar ahir que el grup parlamentari liberal considera «una manca de respecte al Consell General» el retard a l’hora d’aprovar els pressupostos, i van indicar que, en tot cas, «no li correspon al Govern anar més enllà de la data establerta, sinó al Consell». El 30 d’octubre era el límit per a la presentació. «Són incompliments constants de terminis», va dir Costa, «d’incompliments i d’idees que queden en paper mullat». «La llei és la llei», hi va afegir el conseller liberal, «i ho és també per al Govern». 
 
«El que sorprèn», va manifestar al respecte dels pressupostos la consellera Judith Pallarés, «és que al Govern no li hagués costat gaire convocar al síndic o als grups per avisar del retard, hagués estat una deferència». Més enllà d’això, el que els liberals denuncien són «els aspectes formals», segons Costa, perquè «si el Govern no compleix les formes, quin exemple és aquest». 
 
S’ha de demanar al Govern ser més rigorosos, perquè hi ha certes coses que no s’haurien de consentir», hi va afegir Pallarés. 
Així mateix, el grup liberal va posar el crit en el cel en afirmar que el Govern, preguntat per algunes contractacions, va contestar en l’última sessió de control que «dos contractacions van ser correctes i les altres dues no», en paraules de Ferran Costa. 
 
Crítiques al pressupost / Ferran Costa va confirmar que el pressupost va arribar a les mans dels grups parlamentaris «fa dos dies», i del que han pogut analitzar d’aquest, el conseller liberal va afirmar, que «d’entrada», el que sorprèn és el dèficit: «Sobta el seu increment i que es disposen altra vegada dels fons d’Andorra Telecom i de FEDA».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT