PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’entorn de Ferrer confirma la voluntat de marxar de la ministra

En principi no es preveu la possibilitat que el canvi d’escenari impliqui la sortida de Carles Jordana del Consell

Per JOAN RAMON BAIGES

L'actual ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer.
L'actual ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer. | TONY LARA
Rosa Ferrer ho té clar i ja ha manifestat en els seus cercles personals la voluntat de marxar del ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació perquè està farta de les pressions que rep i de les impertinències d’alguns mitjans de comunicació i de l’àmbit polític. Així ho corroboren des del seu entorn, que no dubta de la seva decisió ja presa i que s’ha estat gestant durant les últimes setmanes arran de la crisi oberta per l’acord de Cd’I de concórrer a les eleccions comunals de la mà dels Liberals, deixant així l’acord amb Demòcrates per Andorra que hi havia fins al moment a la capital andorrana.
 
Ahir la ministra va fer alguna declaració pública, però ella es limita a confirmar que vol deixar els dossiers pendents «encarrilats», tal com recollia l’Agència ANA, que informava que Ferrer, a més, afirmava que era Toni Martí, el cap de Govern, qui havia de prendre la decisió final. De fet, els actes vénen de fa temps, i precisament la setmana passada tant Ferrer com Martí van mantenir una trobada –ja van tenir una primera quan es va oficialitzar el pacte en la capital entre Cd’I i Liberals–, en què ella li va posar el càrrec a la seva disposició. Martí, en aquell moment, va rebutjar aquesta idea, animant-la a continuar, tot i que ella va insistir en què estava «esgotada», sempre segons les fonts consultades per aquest rotatiu.
 
Nervis a Demòcrates per Andorra / Després de la notícia desvetllada per EL PERIÒDIC, informant de la decisió de plegar de la ministra, ahir va ser una jornada llarga i nerviosa en les files de Demòcrates per Andorra, que ocupa la majoria absoluta en el Consell General. 
 
En tot cas, segons les fonts a què ha tingut accés aquest rotatiu, no perilla la posició de l’altre soci de Ferrer, Carles Jordana, que continuaria en el mateix lloc de conseller, ni tampoc el de Carles Enseñat, que té una molt bona relació personal amb la ministra i que es troba molest, segons les mateixes fonts per les crítiques que rep la titular de Salut.
 
Així mateix, el malestar de DA va més enllà perquè Ferrer no amaga la seva intenció d’implicar-se en campanya a favor de Jordi Minguillón. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT