PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Adjudicada la construcció de les rotondes de l’N-260 a Castellciutat

Els treballs milloraran la seguretat de les interseccions

Per EL PERIÒDIC

Tram on es farà la glorieta per millorar la seguretat de la circulació.
Tram on es farà la glorieta per millorar la seguretat de la circulació. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
El Ministeri de Foment ha formalitzat les obres de Millora local. Construcció de glorietes a la carretera N-260. Tram La Seu d’Urgell per un pressupost de 1.017.464 euros.
 
Davant d’aquesta adjudicació, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifesta que aquest «és un projecte que des de l’Ajuntament hem perseguit moltíssim, ja que suposa una millora important pel que fa a seguretat, tant per Castellciutat com per la Seu d’Urgell». 
Tanmateix, tot i que encara no s’han establert els terminis de construcció i desenvolupament de les obres, Batalla ha volgut afegir que l’adjudicació de les mateixes «suposa el darrer pas abans de començar a construir les rotondes i, per tant, esperem que els treballs s’iniciïn ben aviat, després de les festes de Nadal», segons ha informat el mateix ajuntament urgellenc. 
 
El projecte / Aquest projecte té com a objectiu final la construcció de dues rotondes  en aquesta carretera d’àmbit estatal, concretament en els punts quilomètrics 228,500 i 228,000, que d’aquesta manera resoldran la situació existent en les actuals interseccions.
El projecte també inclou la modificació dels trams de la N-260 per adaptar-se a la situació de les noves obres, la rehabilitació del ferm de la mateixa carretera entre ambdues glorietes, la inclusió d’un pas de vianants en el tram de carretera entre rotondes, l’adequació del mirador en el punt quilomètric 228,380 i la reordenació de defenses i voreres al pont sobre el riu Valira.
 
Trànsit en el tram / L’N-260, en el seu accés a la població de la Seu per l’oest, registra una mitjana de trànsit de 14.000 vehicles al dia que travessen les dues interseccions, segons ha informat RàdioSeu. En el punt quilomètric 228,5, en un canvi de rasant, hi ha una entrada a un camí agrícola, al nord, i dos accessos a un hotel i al poble de Castellciutat, al sud. 
 
Al punt quilomètric 228,0, a la vora del pont sobre el riu Valira que dirigeix al nucli urbà de la Seu, al llarg de 60 metres del flanc nord de l’N-260 existeix una zona d’accessos a una àrea industrial que a data d’avui no disposa de cap tipus de canalització per regular el trànsit. I al costat sud hi ha una entrada a un altre camí agrícola. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT