PUBLICITAT

Andorra La Vella

Una trentena de privats s’alia per incentivar tecnologia i innovació

El clúster espera incorporar més empreses i endegar projectes «transversals» per recuperar i obrir mercats

Per MARISA DA COSTA

Toni Martí conversa amb el president de FEDA, Albert Moles, en presència dels 35 empresaris que ahir s’aplegaven per signar el conveni Actinn.
Toni Martí conversa amb el president de FEDA, Albert Moles, en presència dels 35 empresaris que ahir s’aplegaven per signar el conveni Actinn. | TONY LARA
Els representants de 35 empreses assentades al Principat i consagrades a diferents àmbits van rubricar ahir el conveni Actinn, un acord encarat a la voluntat de conjugar esforços per tal d’engegar projectes «transversals» amb què es persegueix «recuperar mercats tradicionals» i, alhora, «obrir-ne de nous» a través de la immersió en la innovació i les noves tecnologies. Aquest objectiu va ser exposat ahir durant l’acte de formalització de la conjunció d’esforços entre sectors públic i privat per part del president de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), Albert Moles, sobre qui recau el lideratge.
 
«Accions de canvi»/ L’associació neix després de la «recollida d’inputs» des de l’administració per tal d’emprendre «accions de canvi» sol·licitades pels empresaris, tal com va assegurar el secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, qui també va manifestar la confiança que «ràpidament» s’arribi «al centenar de membres». I amb la intenció de «potenciar» sectors sense activitat a Andorra però amb opcions de futur, el primer de desembre se sumarà al clúster per a la innovació i les noves tecnologies una nova aglomeració de privats propiciada des de la Iniciativa Actua de Govern, en aquest cas destinada a l’explotació de l’àrea esportiva.
 
Per ara, l’aplegament d’empreses procedents de branques diverses per impulsar idees que han d’inferir en projectes destinats a accelerar el sector de la innovació i de les noves tecnologies no és més que una aliança. L’«apropament» de negocis afavorit des de l’administració després de recollir «suggeriments» i «elements que poden ajudar a desenvolupar el sector més ràpidament», no ve acompanyat d’opcions. Tal com van reconèixer Moles i Missé, la trobada d’ahir únicament donava peu a la reunió d’empresaris per tal que siguin aquests els que tirin endavant iniciatives en conjunt per arrelar al país innovació i tecnologia; pel moment, no obstant, no poden evidenciar-se oportunitats identificades. 
 
El mateix encarregat de la diversificació econòmica va admetre que és possible que les inventives fracassin: «Nosaltres fem l’arrencada identificant barreres i oportunitats» però «som conscient» no tots fruciferaran. Per contra, també va apuntar que, si bé són les empreses les que ara han de «pilotar» el procés, hi seguirà havent «sinergies amb el sector públic». Fins i tot es podria estudiar la regulació de «certs elements de l’espai públic». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT