PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos nois són detinguts per aportar documentació falsa per treballar

Els certificats presentats per obtenir la residència no eren vertaders

Per EL PERIÒDIC

Façana de l’edifici administratiu de l’Obac, a Escaldes-Engordany.
Façana de l’edifici administratiu de l’Obac, a Escaldes-Engordany. | TONY LARA
Pels volts de la una de la tarda del darrer dimecres, el cos de la policia va procedir a detenir dos nois de 24 i 25 anys demandats pel departament d’Immigració per presentar documentació falsa amb l’objectiu d’obtenir permisos de treball i de residència temporal.
Segons el comunicat emès per part del cos de seguretat ahir, el Servei d’Immigració va rebre dues sol·licituds per a l’obtenció de sengles autoritzacions temporals de residència i treball incloses dins les quotes obertes per a la temporada d’hivern. Els demandants van demanar l’autorització amb l’objectiu de treballar com a servents de taula en un establiment hoteler del Pas de la Casa. 
 
Un dels criteris indispensables per obtenir els papers demanats, en el cas de persones extra-comunitàries, és demostrar documentalment experiència laboral durant dos anys, en un lloc similar de treball al qual es desitja ocupar, d’acord amb el reglament de quota vigent. Els nois no són de la Unió Europea.
 
Un cop examinats els arxius aportats, es constata l’existència de tres certificats d’experiència laboral, que examinats exhaustivament es determina que són inautèntics: els documents van ser redactats i signats pels joves, sense el coneixement de les empreses o titulars legals dels negocis. 
 
Els joves a per un presumpte delicte contra el tràfic jurídic i creació i ús d’un document privat inautèntic. Van passar a disposició judicial durant la tarda de dijous. La investigació especifica que l’empresari contractant no estava al corrent de les falsificacions que els homes va presentar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT