PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guanyar demà pot ser un pas definitiu cap a la permanència a l'Europeu

Andorra deixaria a nou o deu punts l’últim lloc de la divisió 2B, l’únic que fa perdre la categoria

Per Iván Moure

Xepi Garcia amb l’oval en una melée, contra Lituània l’any passat a l’octubre.
Xepi Garcia amb l’oval en una melée, contra Lituània l’any passat a l’octubre. | FAR
El Campionat Europeu 2014-2016 ha suprimit les posicions de promoció d’ascens i descens, que afectaven als segons classificats i els penúltims de cada divisió, així doncs només els campions i els cuers pugen i baixen, respectivament, de manera directa.
 
La selecció nacional, per tant, està ara per ara fora de perill tot i ocupar el penúltim lloc de la classificació i de fet, una victòria en el partit de demà a l’Estadi Nacional contra Xipre (18.00 hores) pot ser un pas definitiu cap a la permanència. «Aquest partit i el següent [al març contra Letònia] marcaran el nostre futur i són tots dos a casa».
 
Jeannot Martinho no té cap lesionat per lesió però sí una per sanció, la d’Stefano Tosatti per la vermella que va veure a Tarascó amb el VPC  –no pot jugar fins el pròxim 14 de desembre– i una altra perquè el seu club no li permet faltar al partit amb el seu club de Primera Federal, la de Sébastien Causse.
 
De Xipre es recorda la derrota per 30-10 a la primera volta, quan després d’anar vencent 0-10 li van trencar la mandíbula a Marc Abelló –qui torna a estar en la convocatòria, com també Gagnidze– i l’equip se’n va anar del partit en la segona part.
 
«Haurem de respondre físicament perquè ens espera un partit molt dur, contra un rival agressiu i ben plantat en defensa», va alertar ahir el seleccionador dels Isards, qui també està confiat de què Andorra és superior a una selecció xipriota, que en el darrer campionat jugava una divisió per sota. «Serà un partit ben diferent que hauríem de dominar però el rival també juga».
 
Tot i que queden encara tres partits més per acabar la fase, el segon lloc està massa lluny per als Isards i a sobre no hi ha promoció, cosa sense importància per a Martinho: «No podem aspirar a més però jugar amb la selecció ja és prou al·licient per a nosaltres», va deixar clar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT