PUBLICITAT

Barcelona

Formació per als síndics en transparència i bon govern

El programa va començar amb la intervenció de l’analista pública de la Generalitat de Catalunya

Per EL PERIÒDIC

Jornades de formació.
Jornades de formació. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
El Síndic Municipal de Greuges-Defensor de les Persones de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, ha participat en les jornades de formació de síndics i defensors locals de Catalunya, que van tenir lloc dimecres a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, i on hi van prendre part una vuitantena de persones, entre síndics, defensors i personal de les seves respectives oficines.
 
El tema central d’aquesta trobada va girar entorn a la transparència i el bon govern. De fet, el programa va començar amb la intervenció de l’analista en transparència i accés a la informació pública de la Generalitat de Catalunya, Imma Garrós, i la professora titular de Dret Constitucional de la UAB, Maria Jesús Garcia Morales, que van exposar les principals novetats de La llei catalana relacionada amb aquests factors. 
 
A Catalunya hi ha 38 pobles i ciutats que disposen ja d’un defensor o defensora municipal. En termes de població, més d’un 54% de ciutadans poden accedir a aquesta institució de defensa dels drets de les persones, que desenvolupa les seves funcions des de la proximitat i en l’àmbit de l’Administració local. A més, 12 dels 14 municipis més poblats de Catalunya (per sobre dels 80.000 habitants) ja han incorporat al síndic/a local com a mecanisme de protecció i defensa dels drets de la ciutadania. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT