PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

DA va oferir als liberals un pacte electoral a la capital

Jordi Gallardo argumenta que ho van rebutjar perquè «no era coherent»

Per E. J. M.

Els liberals Valentí Martí i Jordi Gallardo, ahir en la seva compareixença.
Els liberals Valentí Martí i Jordi Gallardo, ahir en la seva compareixença. | TONY LARA
Demòcrates per Andorra (DA) va oferir un pacte electoral a Liberals d’Andorra (LdA) per presentar-se conjuntament a les eleccions comunals del 13D a la parròquia d’Andorra la Vella. El president de LdA, Jordi Gallardo, ho va confessar ahir, molest per les declaracions del dia anterior del secretari general de DA, Eric Jover, que va qualificar «d’incoherent» la constitució d’algunes de les llistes dels liberals, sobretot la que agrupa CdI+LdA a la capital.

Gallardo va argumentar que el comitè parroquial liberal d’Andorra la Vella va rebutjar l’acord, sense plantejar-se en cap moment el contrari, «perquè no té cap sentit que el partit majoritari i el principal partit de l’oposició concorrin junts. Ens ho van proposar uns 10-15 dies abans de la presentació de les llistes», va afegir. «Quan Jover ens titlla d’incoherents que abans miri cap a casa. A DA deu estar nerviosos si parlen de les altres llistes», va concloure.

El president dels liberals va admetre que el pacte amb CdI «ha molestat i ha agafat per sorpresa» però «hem arribat a una bona entesa: combinem l’experiència al Comú de CdI i la renovació que aportem LdA». De fet, Gallardo està convençut que a la capital el resultat estarà molt renyit.

Els liberals veuen les eleccions comunals «en clau nacional» i aspiren a continuar «amb el canvi de tendència que es va iniciar a les eleccions generals del mes de març». «Som el partit del canvi, el que pot ser decisiu en la governabilitat del país, va exposar Gallardo.

LdA aspira a repetir victòria en les parròquies de Sant Julià de Lòria, tradicionalment liberal –la família Pintat és laurediana–, on es presenta el tàndem Joan Albert Farré i Rossend Duró amb les sigles LdA+Unió Laurediana, i a la de la Massana, en què els liberals donen suport a Ciutadans Compromesos, amb David Baró i Raúl Ferré com a candidats a repetir com a cònsols major i menor, respectivament.

LdA es presenta a totes les parròquies –menys a Canillo, on només hi ha una candidatura– amb ganes de fer un bon paper. «Presentem llistes molt representatives i preparades» i Gallardo manté que els resultats els seran favorables i augmentaran la representació als comunals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT