Múrcia

La derrota es paga cara

El BC Andorra aguanta fins el darrer instant a remolc en el marcador a Múrcia en un duel vibrant i ple d’emoció que no pot acabar amb la tercera victòria consecutiva

Per #GASS

Shermadini s’enlaira sota la cistella superant Antelo i sota la mirada de Benite, ahir al Palacio de los Deportes. | ACB PHOTO / J. BERNAL
El BC MoraBanc Andorra va plantar molta batalla al Palacio de Deportes de Múrcia i va oferir amb l’UCAM un partit igualat i de gran emoció des del primer a l’últim minut de partit. No va poder perllongar la bona ratxa de resultats –dues victòries seguides– però va deixar clar que aquell equip que vulgui guanyar-lo haurà de suar la gota gorda. Ahir va vendre ben cara la derrota tot i que també és cert que va anar en tot moment a remolc en el marcador.

Dues vegades va anar per davant l’equip que dirigeix Joan Peñarroya. D’inici, amb una cistella de d’Stojanovski, que era dubte seriós per problemes a l’esquena i que va acabar jugant més de 20 minuts, contrarestat per Antelo amb set punts consecutius; i al minut 9, quan després d’un tram ple d’imprecisions per part dels dos equips, dos triples de Clark i Bogdanovic més un tir lliure de Betinho van fer pujar el 12-13.

ELS LOCALS, AMB DOS BASES

Lima i els seus 208 centímetres, amb dues cistelles de domini sota la pintura, van fer acabar el primer  amb un favorable 17-13 per als de Fotsis Katsikaris, que ja no van cedir més en l’electrònic, gairebé en tot moment amb dos bases al parquet.

El partit, amb tot, estava igualat i així seguiria fins el final. L’un, el Múrcia, estirava i l’altre, el MoraBanc, arronsava. Durant els següents nou minuts les distàncies es van moure entre els 3 (19-16, minut 12) i els 8 punts (40-32, minut 18) però quan el descans s’apropava va sorgir la millor versió dels tricolors, que de la mà d’un Shermadini inspirat va aconseguir empatar a la mitja part (42-42).

UN CONTINU ESTIRA I ARRONSA

29 punts van anotar els de Peñarroya en el segon període i 30 en tota la segona part. Només arrencar la represa el Múrcia va aconseguir un nou parcial de 8-0 però una vegada més el MoraBanc va respondre amb dues cistelles i Benite replicaria amb un tir de mitja distància i un triple. Era el màxim avantatge dels locals, 54-45 al minut 26, però Schreiner i Betinho van afinar també des de més enllà de 6,75 i al minut 28 el lluminós tornava a marcar un igualat 54-52.

Amb 60-56 es va entrar en el darrer període, que mantindria el guió de l’estira i arronsa. La tensió es mastegava. Els de Katsikaris insistien i insistien en distanciar-se definitivament però els tricolors responien a tot. Ara Radovic, ara Schreiner; de nou Radovic, replicava Navarro; torn per a Cabezas, sorgia Shermadini; anotava Campazzo, també ho feia Stojanovski... Així fins que Sada es va veure a falta de minut i mig a la línia de tirs lliures i amb 70-68. Tenia l’oportunitat d’empatar però va ficar el primer, va fallar el segon, Campazzo va agafar el rebot i el Múrcia va finalitzar el seu torn d’atac amb un triple de Benite que feia pujar el 73-69.

En el següent atac del MoraBanc, Stojanovski va rebre un tap de Lima i el que va acabar sent el millor del partit, el base argentí del Reial Madrid cedit per un any, Facu Campazzo, va deixar el partit gairebé sentenciat. Faltaven 39 segons.

REBOT OFENSIU DE LIMA CLAU

Peñarroya va demanar un temps mort per tractar d’obrar el miracle però Bogdanovic va fallar de tres i en el següent atac del Múrcia els de Katsikaris van fondre’s més de mig minut de possessió gràcies a un rebot ofensiu de Lima. No van anotar i a sis segons per al final Schreiner va posar l’ai al cor a la parròquia local amb un triple que feia pujar el 75-72 però calia força una personal immediata, que va rebre Cabezas, i que va tenir prou amb anotar un dels dos tirs lliures de què disposava per deixar l’avantatge en 4 punts. Allò ja va ser impossible d’igualar.